42 de lei ….

Aleșii neamului au votat pentru binele celor care i-au trimis în Parlamentul României : Alocația copiilor rămâne la valoarea de 42 de lei lunar pe motiv că efortul bugetar implicat de o majorare a cuantumului ar fi greu de suportat ținând cont de lipsa banilor de la buget .

Or fi ei mai deștepți ca mine, dar eu tot mă încumet să cred că ar fi putut să crească alocația copiilor pentru că bani sunt . Nu vreau să le impun să renunțe la cheltuirea banilor publici prin sifonare, șpagă întrucât șiu că aceasta a fost ”chemarea” lor pentru care există antidot în cadrul altor instituții ale statului. Cu toate acestea îmi permit să le spun că în toate curțile școlilor primare și grădinițelor zilnic sunt aruncate în joacă de către copii mii de porții de” cornul și laptele” și cred că numai prin stoparea programului și distribuirea banilor către alocația copiilor tot ar mai crește un pic alocația.

Faptul că laptele furnizat este în multe cazuri produs din lapte praf, iar cornul are un aluat total diferit de cel al unui corn sănătos, consider că poate fi un motiv în plus în stoparea programului și transformarea lui în bani în plus la alocație.

Prin 2013 Ponta declara că are cunoștință de faptul că acest program nu este ”asimilat” de toți copiii și spunea că ar fi o investiție mai bună un program ”after school”, dar a rămas cu …. declarația! 😀

4 thoughts on “42 de lei ….”

  1. Bani există doar pentru mofturile lor, gen mașini de serviciu, lap-top-uri și contracte cu firmele de casă, pentru a-și rotunji veniturile. Niciodată, dar absolut niciodată cel sătul nu-l va crede pe cel flămând! În țara asta, clasa politică este cea mai mare rușine …națională!

  2. Am opinie diferita. Alocația ed stat pentru copii este un ajutor din partea statului dar care nu trebuie sa înlocuiască cheltuielile pe care orice părinte le face pentru copilul sau. Nu uita ca sunt familii asa-zis defavorizate care au 10-12 copii si pretind ca sa traiască din aceste alocații. Una este susținerea natalității alta este nesimțirea. Un părinte care muncește decent simte acest minim ajutor. Un pomanagiu nu!

  3. Eu nici nu ştiu de câţi ani nu mi-am mai scos alocaţia (căci da, încă nu am 18 ani). Intră automat pe card. Cred că pe la vară o să am o surpriză plăcută când o să văd nişte bani grămadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *