Concurs

Acum știu !

             În urmă cu 3 ani o căzătură mi-a fracturat dintele incisiv superior dreapta și la scurt timp o infecție mi-a afectat mandibula în zona dintelui problematic. După consultații la mai mulți doctori stomatologi am fost sfătuit să recurg la soluția unui implant,  dar am ales o reconstrucție a dintelui neștiind că rezultatul va fi total inestetic și-mi va omorâ orice zâmbet. Nu-mi vine să cred, acum când realizez că am ales această soluție sub impulsul unei stări de teamă de necunoscut și de frică pe care mi-a indus-o termenul de implant, că am putut fi atât de indolent. Nu am depus niciun efort să mă interesez ce înseamnă implantul și decizia am luat-o având în minte pățania unchiului meu care prin anii 1980, fiind la muncă în Irak,  și-a făcut un implant la caninul superior dreapta, implantul nu a fost integrat corect în osul maxilarului superior i-a căzut apoi locul implantului s-a infectat și de atunci a lăsat dintele lipsă.

              Blogalinitiative și renumita clinică stomatologică din București Royal Dental au lansat o provocare celor dornici să afle ce este un implant, iar aceasta a fost ocazia mea de a mă documenta și a afla ce este în ziua de astăzi, în condițiile tehnologiei moderne, un implant dentar.

             În urma pierderii unui dinte apare resorbția osoasă și degradarea dinților vecini care se înclină unul către celălalt încercând să acopere golul lăsat și poate duce la căderea lor precum și a dintelui de pe arcada opusă care începe să iasă din alveolă încercând să ocupe spațiul rămas gol. Tratamentul edentației cu un implant este indicat deoarece este neinvaziv față de ceilalți dinți și constă  în montarea unei rădăcini artificiale  în formă de șurub direct în osul maxilarului și montarea dintelui artificial în rădăcina realizată. Trebuie precizat că un  dinte restaurat complet  este alcătuit din trei  piese : implantul dentar, bontul protetic și coroana pe implant confecționate din materiale care au fost în prealabil tratate pentru a facilita osteointegrarea, fiind supuse unor controale sanitare riguroase de la momentul confecționării și până la momentul folosirii lor. Implantul în majoritatea cazurilor este fabricat din titan sau zirconiu, bontul protetic este realizat din fibră de sticlă sau din zirconiu, iar coroana care se aplică pe bont este metalo-ceramică, ceramică pe zirconiu sau realizată integral din ceramică. Pentru a vă documenta mai bine, vă îndrum pe această pagină.

               Implantul se efectuează în mai multe etape, poate dura până la 6 luni și presupune :

– consultația în timpul căreia doctorul evaluează starea de sănătate a pacientului și stabilește dacă este optim sau nu un implant;

– prima operație când după anestezie se efectuează o incizie la nivelul gingiei apoi se creează spațiul necesar introducerii pivotului urmând perioada de așteptare necesară să crească osul și gingia în jurul pivotului- osteointegrarea ;

– gingia care a acoperit pivotul este incizată și se  înfiletează scheletul dintelui, iar gingia este din nou lăsată să se vindece;

– ultima operație este montarea coroniței, comandate cu mult timp înainte, prin înfiletare sau lipirea ei de pivot sau scheletul dintelui cu ciment stomatologic .

                 Durerea nu va fi resimțită de către pacient deoarece va fi anesteziat pe perioada intervenției asupra cavității bucale. Soluția unui implant este indicată și în cazul în care dintele chiar dacă nu lipsește este afectat iremediabil.

                 Dacă aveți probleme care s-ar putea rezolva prin implantologie, sfatul meu este să optați pentru cel mai bun implant dentar , Royal Dental fiind garanția profesionalismului.