Carte

Aventurile lui Tom Sawyer, de MARK TWAIN – recenzie

Dragilor, iată că a venit un moment cu o încărcătură deosebită pentru mine! Dețin blog din 20.02.2009. Pe atunci nu eram părinte, dar era un proiect important la care mă gândeam cu soția mea. Timpul a trecut și acum, 02.11.2020, după 11 ani și 7 luni realizez cât de repede și mult a trecut. Astăzi am un ”quest post” de zile mari. astăzi voi publica recenzia celei mai recente cărți lecturate de fiica mea Crintea Daria Elena: ”Aventurile lui Tom Sawyer”, de MARK TWAIN!

Recenzia a fost compusă și redactată de fiica mea, eu mă ocup doar de publicarea pe blog! Ahhhh… ce mândru și emotiv sunt……. Mai precizez faptul că eu am reușit să citesc această carte abia pe la 15 ani……

Aventurile lui Tom Sawyer, de MARK TWAIN!

”Aventurile lui Tom Sawyer” este cea mai recentă carte pe care am citit-o. Deși la început am fost reticentă, după ce am cunoscut personajele cartea mi-a atras atenția. În această lucrare sunt relatate aventurile unui băiețel pe nume Tom Sawyer. Tom este un copil cam aventuros, căruia nu îi place școala. Inteligența lui îl ajută să se impună în grupurile copiilor de vârsta lui devenind un lider de necontestat. Îi place să păcălească copiii de vârsta lui, pentru că aceștia cad mereu în capcanele lui. Tom are un frate și o soră care îi sunt total opuși comportamental.

Deși îi place să fie singuratic, Tom are doi prieteni foarte buni, Huckleberry Finn și Joe Harper. Huckleberry Finn nu are familie și nici casă, de aceea locuiește într-un butoi amplasat în curtea prietenului său mai mare, Roger. Joe Harper este un copil curajos, dar fără educație.
Tom, Huck și Joe sunt personajele cele mai active ale romanului. Ei formează echipa aventurierilor care pleacă într-o călătorie plină de surprize. Prietenia lor devine și mai puternică cu fiecare încercare pe care o depășesc în acest periplu aventuros.
Importantă este și partea sentimentală a relației de prietenie dintre Tom și Becky, dar nu o să vă ofer amănunte.

Deși v-aș mai povesti, vă las pe voi să descoperiți întreaga aventură prin lecturare. Eu, personal, recomand această carte și mă bucur că am fost îndrumată să o citesc. Părerea mea este că poate fi citită de elevi care au măcar 10 ani, deoarece are peste 350 file și solicită cam multișor atenția.

Vă salută Daria Elena Crintea, elevă în cl. a IV-a, în Focșani!

02.11.2020