Concurs

Avocatul stie bine

Zilele trecute m-am intalnit cu un prieten din copilarie pe care cararile vietii l-a purtat departe de meleagurile natale, de com. Gugesti, jud. Vrancea asezandu-l tocmai in Slobozia , jud. Ialomita cu domiciliul la actuala sotie, dar nu sta cu socrii in aceeasi casa 😀 . A fost pentru mine o placere si o bucurie aceasta intalnire cu Viorel si am vorbit grabit despre anii copilariei si tineretii evocand multe intamplari placute la care amandoi am fost partas pana la despartirea drumurilor. Astfel continuand am aflat ca Viorel a terminat Facultatea de Medicina si este acum doctor oftalmolog avand propriul cabinet in Slobozia, cabinet la care  si sotia lui isi desfasoara activitatile fiind doctor stomatolog si avand o jumatate din spatiul cabinetului special amenajat. Normal ca l-am felicitat pentru ca stiu cat de greu este sa reusesti pe cont propriu in afaceri, dar Viorel mi-a spus ca are un regret ca nu se poate bucura de ceea ce si-a propus si a inceput sa-mi spuna povestea care-l nemultumea :

„La inceputul anului 2012 am hotarat cu sotia sa ne mutam in Bucuresti, la marginea capitalei unde se construia de catre un dezvoltator un cartier de blocuri noi cu multe dotari convinsi fiind de schitele si desenele proiectului. Pentru a ne asigura de legalitatea am vorbit cu un prieten din Bucuresti si m-a indrumat sa Caut avocat Bucuresti – Avocat Titu Eugen intrucat este un cabinet de avocatura cunoscut pentru profesionalim. Nu a fost greu deoarece am gasit site-ul Avocat Bucuresti, cabinet avocat Titu Eugen un site bine structurat din care am aflat ca d-l Titu Eugen, avocat  din cadrul Baroului Bucuresti reprezinta interesele clientilor sai indiferent daca e vorba de cauze civile, penale din dreptul muncii sau drept comercial. Prin discutiile pe care le-am avut cu d-l avocat am stabilit ca spatiul  care urma sa fie construit respecta prevederile legale si am incheiat sub atenta supraveghere a avocatului un precontract de vanzare cumparare cu dezvoltatorul platind o suma procentuala din valoarea spatiului urmand ca pe data de 01.08.2013 spatiul sa-mi fie dat in receptie, iar eu sa platesc diferenta de bani. Mi-a placut foarte mult faptul ca d-l avocat a stiut sa-mi apare interesele, chiar am stabilit niste clauze contractuale care nu erau in contractul initial oferit de dezvoltator si am realizat ca mi-ar fi pe plac o meserie de avocat. In toamna anului 2012 m-am inscris deja la Facultatea de Drept si am inceput sa fiu atras sa aflu mai multe despre provocarile acestei meserii de avocat motiv pentru care am participat la conferinta Perspective în cariera de avocat – Bucureşti, 19 aprilie 2013 unde chiar am avut ce invata. Apropiindu-se termenul de recptie al lucrarilor am constata ca dezvoltatorul este in urma cu executia si din discutiile purtate cu reprezentanti mi s-a confirmat parerea ca proiectul se afla in impas datorita- spun dezvoltatorii-unei probleme de finantare. Am facut-o deja pe avocatul si le-am spus ca eu vreau doar sa ne respectam contractul iar in caz contrar sa-mi fie platite despagubirile pe care foarte inspirat avocatul le-a trecut in clauzele contractului desi ceilalti beneficiari nu au asa ceva. Imi pare bine ca am apelat la un avocat atunci cand am incheiat contractul si am convingerea ca voi castiga un eventual proces cu dezvoltatorul bazandu-ma doar pe continutul contractului si nu pe seama unor nenorociri regretabile ca in Telenovela proceselor cu băncile. Avocat: Grăbiţi judecata până nu se sinucid clienţii cu rate, dar am regretul imposibilitatii mutarii in noua locatie”.

Exprimandu-mi increderea ca totul se va incheia cu bine pentru amicul meu am inceput sa ne cinstim reciproc cu bere pana cand problemele vietii cotidiene au fost inlocuite de zecile de intamplari hazlii din copilarie !