Când legile se întrepătrund!

        Societatea este întemeiată pe reguli acestea putând fi Hotărâri de consiliu local, Legi simple, Ordonanţe sau Hotărâri de guvern etc . Ce te faci însă că de multe ori prevederile diferitelor legi se anulează reciproc sau pentru aceleaşi abateri există mai multe legi care sancţionează în mod diferit atât ca pedeapsă cât şi ca nivel de drasticitate . Părerea mea este că aceste aspecte cât şi unele articole ambigue din legile în vigoare fac deliciul avocaţilor care le scot în evidenţă şi câştigă procese ( fără să mai spun că sunt şi cazuri când intenţionat nu se repară vidurile legislative, ori se publică legi ” cu dedicaţie”), însă pe această temă s-ar putea vorbi mult timp şi fără rezultate.

        Eu vreau să prezint un exemplu, minor ce-i drept , în care cetăţeanul chiar dacă ar vrea să fie corect  să urmeze şi respecte legile care guvernează societatea tot nu ar putea . e vorba de cele 2 treceri de pietoni care se află în zona Practiker, pe D.N.2 E 85, semnalizate corespunzător dar care duc direct în mijlocul unor spaţii verzi. Ce să facă pietonul??? Ce lege să încalce ??? Pe cea a circulaţiei rutiere şi să traverseze pe unde „VREA MUŞCHIUL LUI”  evitând „zebra, dar protejând spaţiul verde sau pe cea care protejează spaţiile verzi , şi aşa PUŢINE şi ANOSTE, dar să traverseze pe „zebră”. Cine e mai „tare” în acestă confruntare??? zebra sau iarba???

3 thoughts on “Când legile se întrepătrund!”

  1. Asta cu spatiile verzi/cu iarba, e o prostie! Numai in Romania comunista iti e interzis sa calci pe iarba! Daca nu te bucuri de ea calcand/stand pe ea atunci care-i scopul ei? Decorativ? Stai pe banca si te uiti la iarba? Interesant…

  2. Înţeleg la ce te referi ,dar pierzi din vedere că era vorba de un loc obligatoriu de trecere( dacă se foloseşte zebra )pe care sigur nici iarba nu va creşte datorită traficului.Ori, după cum ai spus tu eu aş putea înţelege să plantăm iarbă chiar şi în drum!

  3. Oricum pietonii sunt norosi ca traverseaza un spatiu verde,era mai rau daca era inconjurat cu un gard(verde) sau chiar sa intampine alte obstacole cum ar fi un sant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *