Legea

Carmen Hărău a adus RMN la Hunedoara!

Carmen Hărău-ProServ-1.3mil. Euro: Hunedoara are RMN!

Cam așa arată relatată cât mai concentrat investiția doamnei Carmen Hărău în cea mai nouă clinică medicală inaugurată în data de 16.05.2014 în Orașul Hunedoara, dar ar fi nedrept față de efortul dumneaei să nu menționez mai multe aspecte. Pentru cei care știu să tragă învățături de viață din pățaniile altora, inaugurarea H Medical Clinic  ( site în construcție  pentru a îngloba toate informațiile căutate de pacienți și doritori de cunoaștere ) din Hunedoara va fi doar un motiv de reală bucurie și de apreciere la adresa unicului investitor Carmen Hărău, cea care a investit profitul societății sale ProSERV S.A. – aproximativ 1,3 milioane de euro- într-o clinică modernă care poate oferi speranțe și șanse în plus bolnavilor în cruntele lupte pe care le dau cu diferite afecțiuni. Familia Hărău putea cheltui acești bani pentru croaziere sau achiziționarea unor obiecte de lux, dar au decis că este mai bine să investească în Hunedoara și să ofere locuri de muncă pentru multe cadre medicale – o piedică în fața tendinței de emigrare a doctorilor și pentru acest fapt merită apreciați și Catrina Lup Hărău – cel mai entuziasmat și dedicat medic văzut de mine- cu soțul Robert Lup

O să expun o experiență proprie și o să vă spun că în data de 01.09.2012 prin neatenția unui taximetrist am fost lovit de mașina condusă de acesta și pentru că mă deplasam cu bicicleta am căzut în cap și în urma impactului m-am ales cu o mare umflătură în zona arcadei, dureroasă și vânătă. Deoarece mă pipăiam și mă durea am ajuns la urgențe, iar a doua zi la Spitalul Militar din Focșani unde mi -a fost recomandată o examinare la computer tomograf – CT. În spital nu exista așa ceva și am făcut investigația la o clinică particulară care după ce mi-a luat banii mi-a dat filmul și un CD pentru a fi interpretat de doctorul de la Militar , cel care solicitase examinarea. La spital , surpriza mare, doctorul recent posesor de patalama, ținea filmul invers iar când i-am dat CD-ul mi-a spus că n-am nimic și oricum nu are program în calculator să-mi interpreteze examinarea CT. Astfel am investit 250 lei în CT și nu am primit nicio interpretare, eu având și acum cd-ul și radiografia în casă și fiind sănătos prin grija divinității –  ceea ce nu e recomandat să așteptăm .

 Eu am participat la inaugurare și am aflat lucruri importante despre modul în care aparatura nouă, toată fabricată în anul 2014 ajută doctorii să stabilească mai repede și mai exact un diagnostic pentru pacient și îi acordă timp mai lung pentru lupta decisivă pentru vindecare. Vârful de lance al investigațiilor medicale este examinarea RMN care este cea mai folosită metodă de diagnostic imagistic pentru depistarea afecţiunilor sistemelor nervos, musculo-scheletal, respirator, genital şi circulator. Investigaţia este minim invazivă, atraumatică şi neiradiantă, și foloseşte un câmp magnetic cu intensitate mare şi radiofrecvenţa pentru obţinerea imaginilor multiplan de înaltă rezoluţie ale corpului uman, permiţând evidenţierea leziunilor cu precizie milimetrică. Prin RMN se pot investiga următoarele segmente anatomice:

 • RMN cranio-cerebral
 • RMN hipofizar
 • RMN orbită
 • RMN ureche
 • RMN regiune gât [părţi moi, vase, glanda tiroidă etc.]
 • RMN cord
 • RMN coloană cervico-dorso-lombo-sacrată
 • RMN abdomen [superior, inferior]
 • RMN pelvin
 • RMN articulaţii coxofemurale
 • RMN articulaţii sacroiliace
 • RMN bazin osos
 • RMN membre superioare
 • RMN membre inferioare
 • angiografie RMN – pentru toate segmentele

La H Medical Clinic din incinta Spitalului  ,,Dr. Alexandru Simionescu,, din  orașul Hunedoara se mai găsește și un ecograf multidisciplinar care realizează ecografii 2D/3D/4D, ecografie Doppler și cardio-vasculară, dar și un  aparat special pentru investigații DEXA  în cabinetul de OSTEODENSITOMETRIE, puse de asemenea în slușba Hunedorenilor din tot județul. Investiția este mare și amortizarea ei este prevăzută pentru un interval de 7-8 ani cu precizarea că atunci aparatura va rămâne în urma tehnologiei și va necesita alte investiții.

Am ajuns în Hunedoara prin evenimentul #vizitainHD ediția 2014 , organizat de Denisa, Sebi și Călin cărora le mulțumesc pentru ospitalitate !