Cartile lecturate de mine anul acesta, 2015 !

15.03.2016 UPDATE :

Era si cazul să trec la lecturile anului 2016 fapt pentru care închid multumit aceasta lista !

Vreau să spun de la început că mi-am propus să citesc cel puțin 12 cărți în fiecare an și pe fiecare să o prezint cât mai pe scurt pe blog. Mi se pare un demers bun și deja sunt la al 3-lea an de provocare placuta 2013 2014. Normal că am citit și înainte de 2013, dar nu mi-am dat seama că aș putea descrie pe blog lecturile pentru a veni un pic în ajutorul și întâmpinarea celor care caută recomandări literare. NU am să intru niciodată prea mult în subiectul cărții deoarece eu nu agreez review-urile care-ți alungă orice necunoscută a cărții. Chiar nu vreau să- spun eventualului cititor tot ce conține cartea sau cum se termină aceasta. Pentru cei care caută rezumate sigur se găsesc site-uri care să le satisfacă dorința.

Prin urmare, iată lista cărților citite de mine în acest an 2015:

1. Idiotul – F.M Dostoievski;

2. Bel Ami – Guy de Maupassant;

3. Memoriile unei gheișe – Arthur Golden;

4. Cosmar – Rodica Ojog Brașoveanu;

5. Viața pe un peron – Octavian Paler ;

6. Laleaua Neagră – Alexandre Dumas;

7. Destinul unui disident : Paul Goma  – Mariana Sipoș

8. Din Calidor – Paul Goma;

9. Clienții lu” Tanti Varvara – Stelian Tănase

10. Gherla – Paul Goma ;

11. Adulter – Paulo Coelho;

12. Numele trandafirului – Umberto Eco;

20 thoughts on “Cartile lecturate de mine anul acesta, 2015 !”

 1. Îmi plac titlurile tale… jumătate sunt cărţi clasice..!
  În completarea la Memoriile unei gheişe poţi să citeşti şi Adevărata viaţă de gheişă de Mineko Iwasaki – o poveste reală de data aceasta, a gheişei care l-a inspirat pe Golden.
  Ioana

 2. Frumoasa lista pentru prima jumatate a anului. Pana mai anul trecut am citit destul de haotic, adica neprogramat. Anul acesta, inainte de revelion, mi-am propus sa citesc cel putin o carte pe luna. Pana acum sunt in grafic. Nu le-am nimerit in fiecare luna pe cele mai bune, dar am descoperit si carti frumoase anul acesta. La fel ca si tine, nici mie nu-mi place sa fiu spoiler cand scriu despre o carte. Nu vad care mai e farmecul daca omul stie deja la ce sa se astepte. Piere tot suspansul.
  Lectura placuta in continuare!
  „Viata pe un peron” urmeaza si la mine. Mi-am cumparat-o deja si abia astept sa ajung la ea, sa termin cartea pe care o am acum inceputa 😀

  • Multumesc pentru încurajare! Am ales sa pastrez ”lipicios” articolul cu cartile citite pe anul in curs ( si asa o sa fac mereu ) pentru ca cei care ajung pe blog la mine sa realizeze ca e bine sa citesti si carti adevarate si in functie de activitatea pe care o au ei pe linia aceasta să fie un imbold pentru mai multe lecturi ! Important nu e sa citesti mult, am persoane care au ras de mine ”- ce te lauzi ma cu 12 carti ? Mai bine deloc pentru ca 12 dintr-o literatură universală e nimic ”! Eu spun că se adună 12 cu 12 și cu oricât mai multe sau mai putine cărti, important fiind rezultatul și ieșirea din neștiință!

 3. Am citit și eu „Memoriile unei gheieșe”. A fost o lectură foarte frumoasă și, totuși, nu vreau să văd filmul, mă tem să nu fiu dezamăgit. :)) Și același lucru e și la „Pe aripile vântului”. Am citit cartea, cele două volume, și mi-a plăcut atât de mult încât parcă nu vreau să văd filmul, din același simplu motiv.
  Lecturi frumoase în continuare și mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *