Ce faci când găsești o carte de identitate?

  • ianuarie 7, 2020
  • Legea

De multe ori s-a întâmplat să auzim despre cineva că nu mai are carte de identitate. Îi spunem carte de identitate, dar mulți mai folosesc vechea denumire de buletin. Pierderea, distrugerea, sustragerea documentului de identitate sunt întâmplări care pot surveni oricând.
Eu am și pierdut, dar am și găsit acte de identitate. Actualele prevederi sunt foarte clare în ceea ce privește situația găsirii unui act de identitate.

Anunți imediat Poliția și duci carte de identitate!

Nu folosești, sub nicio formă, datele de identitate ale persoanei care l-a pierdut, pentru că intri sub incidența legii privind protecția datelor cu caracter personal și a Codului Penal.
Nu postezi fotografia actului de identitate pe Facebook, pentru că cineva s-ar putea folosi de datele de identitate ale persoanei!

Consider că indicat ar fi, dacă există posibilitatea, să duceți actul direct la domiciliul titularului. Este, dacă vreți, o împlinire totală a intenției de a face o faptă bună! Eu așa am făcut atunci!

Cât costă o carte de identitate?

Sunt persoane care au rămas fără actul de identitate și au ajuns pe această pagină? Pentru a nu fi poposit degeaba pe aici o să las un link util. E vorba de un link direct către Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanei Vrancea. Aici veți găsi informațiile referitoare la documentele necesare eliberării unui nou act de identitate.

Să auzim numai și numai de bine!

1 comment

  1. In urma cu cateva saptamani, cineva din Constanta (parca) a gasit niste chei de la o masina si le-a postat pe Facebook in speranta ca va gasi proprietarul. Din pacate, a fost contactat de un hot care le-a recunoscut. A luat cheile si masina din parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *