Concurs

Concurs de creație literară “Gabriel Funica”

Dacă ar mai fi fost lângă noi, aproape de familie, de colegii şi de cărţile lui dragi, Gabriel Funica, ar fi sărbătorit pe 27 noiembrie, ziua de naştere. Gabriel Funica – eseist de o remarcabilă fineţe şi profunzime, publicist, editor şi, desigur, un apreciat bibliotecar. Ar fi răspuns la urări şi ar fi dat câte un răspuns plin de înţelesuri cu un umor bine dozat.

Fiica sa, Alice Cârjan, împreună cu Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, lansează concursul de creaţie literară “EU SCRIU”.

Acest concurs este în memoria celui care a fost Gabriel Funica. Toate detaliile referitoare la organizarea concursului sunt pe site-ul (click) dedicat concursului.

„Cartea este singurul suport, tehnic vorbind, singurul instrument eficient graţie căruia putem strînge la un moment dat, prin efort personal, o brumă de cultură. La ce bun? Va tresări nervos scepticul de serviciu. La nimic, dacă ne gîndim la un cîştig financiar imediat şi la tot, dacă ne gîndim la întemeierea sau reţinerea fiinţei în datele umanităţii ei. Altfel prin ce ne-am mai deosebi unii de alţii?“

Timp este suficient și cred că ar fi păcat să nu fie înscrise cât mai multe creații.