film, Uncategorized

CREED

Recunosc că am ratat să văd acest film în sala de cinema, dar astăzi am bifat cea de-a 3-a zi liberă și am profitat de ea. Cred că o să depășesc recordul de filme vizionate anul acesta comparativ cu anii trecuți pentru că am bifat azi și un film, respectiv  ”CREED” !

Am ales acest film deoarece ieri am văzut un alt film tot inspirat din lumea boxului și așa cum am zis în articolul de review am rămas dezamăgit de el și o să vă las link către The Fighter urmând ca voi să stabiliți dacă-l veți urmări. Am ales din nou această temă a boxului deoarece sunt un fan al actorului Sylvester Stallone care a atins borna vieții cu numărul 70. Mă felicit că am ales acest film și sigur mi-a șters gustul amar al filmului anterior.

Filmul completează la distanță de mulți ani viața lui Rocky Balboa care devine antrenorul personal al fiului fostului său adversar Apollo Creed, respectiv pe tânărul Adonis Johnson cel care boxează de plăcere și din dorința de a demonstra că este un demn urmaș al răposatului său tată. Venit după lupte purtate în compionate nerecunoscute oficial, Apollo are multe de învățat cu toate că era neînvins, iar antrenorul Balboa nu-l va lăsa până nu îi va întipări toate secretele boxului. Apollo este sprijinit și de frumoasa lui iubită, cântăreața Bianca interpretată de Tessa Thomson. Eu nu-i știam pe acești 2 actori, dar mi-au plăcut total.

Apolo ajunge să lupte chiar și pentru titlul de campion după ce s-a dedicat în totalitate pregătirii fiind un bun exemplu mobilizator pentru cei care simt că sunt la limita maximă a suportabilității. Nu ai cum să rămâi indiferent în fața ecranului și să nu începi să fii parte a echipei lui Balboa. Acest lucru nu face decât dovedească atât calitatea bună a scenariului cât și profesionalismul actorilor.

creed

Am rămas surprins să constat că filmul CREED a avut doar o nominalizare la Oscar neprimind premiu. Recomand  filmul pentru 2 ore de relaxare mai ales că are și o frumoasă poveste de dragoste cu replici interesante.

Astept păreri!