Cronica unei morti anuntate – G.Garcia Marquez

„Cronica unei morti anuntate” este un roman care nu te lasa pana nu-l termini mai ales ca aproximativ 150 de pagini te incurajeaza ca nu e greu 😀 !
Actiunea romanului pare la prima vedere usoara si numai talentul autorului transforma povestea unei crime anuntata si trambitata pe care nimeni nu face nimic sa o impiedice, intr-un roman!
Casatorita contrar vointei sale cu un om stilat, din familie buna, bogat cum este Bayardo San Roman, Angela Vicario este adusa in noaptea nuntii de catre proaspatul ei barbat inapoi la casa parinteasca pe motiv ca a picat traditionalul test al cearceafului pierzand astfel bogatia care incepuse sa-i faca ochi dulci !
Onoarea miresei care a nesocotit sfintenia hainelor de mireasa imbracandu-le desi nu mai era fecioara, trebuia spalata si doi frati ai sai Pedro si Pablo Vicario au decis sa anunte pe toata lumea ca-l vor omora pe bogatul cuceritor Santiago Nasar cel indicat de sora lor ca fiind cauza mariajului esuat.
O analiza amanuntita a tuturor lucrurilor care in viata de zi cu zi fac diferenta dintre bine si rau, dintre lumina si intuneric, dintre viata si moarte are capacitatea de a ne constientiza cu privire imprevizibilitatea existentei noastre !
Lectura placuta !

P.S.  este a 2-a carte citita pe anul acesta si mai urmeaza macar 12 !

2 thoughts on “Cronica unei morti anuntate – G.Garcia Marquez”

  1. Desi este o carte foarte cunoscuta si apreciata, eu nu am reusit inca sa o citesc (spre marea mea rusine). Chiar aseara vorbeam cu o prietena despre ea si mi-a promis ca mi-o trimite in format digital, sa o pot citi zilele astea. Descrierea facuta de tine imi trezeste nerabdarea de a deschide cartea cat mai curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *