De la Primărie exemplu…

Vrem sau nu, pe la Primărie tot trecem cel puțin de 2 ori pe an. Nu e nimic rău sa ajungem si mai des, iar motive/ocazii ne oferă viața mereu.
Zilele trecute, vrând să radiez un autoturism din evidențele rolului mei financiar, am ajuns pentru a 4.a oară la această instituție.
Pot spune că acel sistem de aşteptare în ordinea bonurilor de la automatul de la intrare este bun. Normal că sunt şi hibe, dar poate că o să le aduc în discuție cu altă ocazie.
Având 14 bonuri emise inainte de a fi emis al meu, automatul mi.a dat de înțeles că am de aşteptat. M.am aşezat pe unul din multele scaune. Nu am stat mult şi am luat la pas acea sală mare. Am ajuns la panoul din partea dreaptă (in sensul accesului din stradă).
Am văzut multe somații, citații, anunțuri de vânzare prinse fără nicio noimă pe acel panou general. În timp, peste unele hârtii publicate s-au pus altele şi tot aşa la infinit. Au rezultat mai multe straturi de hârtii oficiale.
Curios din fire am tot răsfoit până când am ajuns la o concluzie.
Concluziile!

NIMENI nu face curățenie în hârtii!

Date cu caracter personal sunt la îndemâna oricui fiind prezente atât pe procese verbale de sancționare contravențională întocmite de poliția națională, locală sau alte astfel de instituții, cât şi pe somațiile diferitelor cabinete de executori!
Aşa cum se poate vedea, unele acte sunt din 2015!!!!
Chiar nu mai dă nimeni cu „mătura” pe acest insectar al documentelor oficiale al căror scop este „decedat” de prea mult timp?

Care este termenul legal de păstrare în „insectarul” primăriilor a documentelor oficiale?

Dacă au termen nelimitat de păstrare, rămân nemulțumit de aşezarea lor fără nicio noimă, fără a se organiza 3-4 categorii principale astfel încât cei vizați de publicare să le poată găsi cu uşurință!

Dacă termenele de păstrare sunt depăşite mă declar nemulțumit total de activitatea responsabilului acestui panou supranumit de mine „insectarul hârtiilor oficiale”!
În ceea ce priveşte totala expunere a datelor cu caracter personal, sunt autorități care pot clarifica inadvertențeletacă există!

2 thoughts on “De la Primărie exemplu…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *