Altele

Ferestrele GEALAN

Iar este luni, suna alarma si trebuie sa ma trezesc, deschid un ochi si-l inchid repede pentru ca sunt orbit de razele soarelui care-mi invadeaza camera. Sotia e mai odihnita , sau mai activa, nu o sa aflu niciodata dar stiu ca va deschide fereastra si va lasa aerul racoros al diminetii sa purifice camera si asternuturile. Deja corpul intreg imi este trezit la viata de aerul invadator si, stand in picioare langa fereastra deschisa incep sa ma intind lasandu-ma patruns de racoare si prospetime pana cand primul fior al corpului imi da semnalul ca e timpul sa plec din fata ferestrei pentru a ma pregati. Intru la baie si fac…… de toate iesind vioi si fluierand in timp ce o picatura nestearsa de apa rece imi cade de la tample pe piep. Iau repede pe mine maioul, sosetele, camasa, pantalonii si ma deplasez cu mai mult curaj la fereastra larg deschisa. Mai respir de cateva ori profund umplandu-mi pieptul cu prospetime si bucurandu-ma de parfumul florilor aflate la fereastra si hranite de mine si de razele  soarelui. Invart privirea in orizontul care mi se deschide fara nicio piedica intrucat locuiesc la ultimul etaj al blocului cel mai inalt din cartier si conchid ca va fi o vreme frumoasa, insa norii vazuti in departare pe culmile dealurilor zonei viticole Jaristea Odobesti nu-mi ofera siguranta ca asa va fi. Foloseasc sistemul de deschidere oscilo-batant si las geamul pe spate. Un avantaj al celor care au ales sa-si monteze geamuri GEALAN la casa beneficiind de profesionalismul si experienta celui mai important producator de profile din PVC pentru usi si ferestre cu geam termoizolator. Dupa o mica gustare familia se imparte, fiecare pleaca in directia sa la serviciu ori la scoala, iar casa ramane cu geamurile camerelor lasate pe spate pentru a se umple de aerul proaspat.Pe timpul zilei aerul si orasul au primit curatenie desavarsita printr-o ploaie de vara menita sa bucure toate evietatile si sa le scape de dogoarea soarelui.

Cam asa decurge ziua obisnuita pentru ca am avut inspiratia sa am ferestre de la GEALAN, putand astfel sa pot aerisi in siguranta apartamentul cat sunt plecat, sa pot sa ma protejez de poluarea fonica produsa de consumatorii si muzica barului de la parterul blocului, sa evit pierderea caldurii pe timp de iarna datorita unor profile neetanse.

Cetin Ametcea, parca vrand sa scape de BINE s-a angajat sa testeze viata  intr-o casa fara ferestre o saptamana intreaga si eu spun despre aceasta acitune ca are si parti bune , dar si dezavantaje sfatuindu-l ca nu e bine deoarece Ș

– pe unde nu intra aerul pe fereastra , intra doctorul pe usa;

– zilnic nu  va sti cum sa se imbrace ;

– florile din casa vor muri si e pacat de cata munca a depus pentru a le creste;

Sfaturi pentru trecerea cu bine a saptamanii  ar fi :

– tine mereu usa deschisa;

– foloseste intrerupatoare cu programare;

– lasa mereu in functiune un aparat radio;

– testeaza cat mai multe creme de fata indiferent de culoarea lor pentru ca nu te va vizita nimeni intr-o casa fara ferestre , iar vecinii si paparazzi nu te vor putea vedea 😀 !

Sa ne vedem la lumina !