Concurs

Fermier pentru Danone!

                Blogalinitiative și Danone au conceput o campanie cum nu credeam să se facă! Se oferă posibilitatea unui număr de 9 bloggeri să constate la fața locului cum se face iaurtul Danone acoperindu-se cele 3 mari ramuri ale transformării laptelui în iaurt și anume producția de lapte-poziția de fermier, transportul laptelui până la fabrică- poziția de transportator și poziția controlorilor de calitate, adică acei bloggeri care vor merge în fabrică pentru a asista la procesul de fabricare a iaurtului, formându-se 3 echipe care să aibă reprezentant al tuturor celor 3 ramuri de activitate menționate anterior! Echipele formate vor urma drumul transformării laptelui și vor explica prin articole cititorilor experiența trăită fiind coordonați și consiliați de unul din căpitanii de echipă!

                    Eu mi-am adus aminte de clipele frumoase pe care le-am petrecut la bunicii materni în perioada copilăriei mele, de vacanțele petrecute cu animalele de curte vaci, oi, găini, capre, cai și pentru a trăi măcar o parte din acele senzații candidez pentru poziția de fermier. Normal că în aceste ferme modernizate munca fizică a fost eliminată cât mai mult posibil și nu regret :D, tractoarele strâng și aduc nutrețul, roboții mulg vacile în condiții de totală igienă, dar plăcerea de a vedea o vacă în timp ce paște, de a o privi în timp ce rumegă și de a te uita în ochii ei mari, umezi și blânzi nu va putea fi umbrită de nicio dezvoltare tehnologică de niciun roboțel, fapt pentru care abia aștept întâlnirea cu văcuțele din fermele partenere Danone! Dorința cea mai mare pe care doresc să mi-o împlinesc este aceea de a bea lapte proaspăt muls așa cald cum iese din ugerul vacii cum făceam la bunica îmbinând plăcerea cu joaca ( verișoara mulgea vaca direct în gurile noastre, de multe ori murdărindu-ne hainele, noi prefăcându-ne a fi bebeluși ) .

                   Nici un pic de efort fizic la activitățile specifice îngrijirii animalelor nu mi-ar dăuna și chiar aștept cu nerăbdare deciyia juriului. Până atunci rămân cu satisfacția faptului că 3 mari ferme de vaci din zona Focșani sunt parteneri și furnizori de materie primă pentru Danone, iar referitor la produsele Danone eu prefer gamele natural ale tuturor produselor și smântâna de la Casa Bună!

Iată un fermier pasionat !