Focșani Blues Festival 2018

Focșani Blues Festival 2018 a început vineri, s-a desfășurat sâmbătă şi continuă în această seară de duminică.

Iubitorii muzicii blues sunt așteptați și în această seară începând cu ora 19.00 în Piața Unirii din Focșani pentru un regal de blues la Focșani Blues Festival 2018. Intrarea este liberă, festivalul fiind organizat în aer liber.

Duminică 9 septembrie

În ultima seară pe scena din Piața Unirii urcă Detonics la Focșani Blues Festival. Aceștia, inspirați de West Coast Blues, cântă mai ales swing și boogie. Muzica lor creativă și explozivă fără a adăuga prea mult la sunetul tradițional surprinde publicul. În aceeași zi, Focșani Blues Festival o aduce pe scenă pe JJ Thames. Spectacolul acesteia este o călătorie din Mississippi până în Memphis, cu o mică oprire în Detroit. Aduce ritmuri de blues și balade soul specifice unui juke point din Mississippi. Festivalul de anul acesta este închis de către Shemekia Copeland, cântăreața cu nominalizări Grammy în 2000 și 2002. Declarată în 2011 de către orașul Chicago și statul Illinois drept ‘’Noua Regină a Blues-ului’’, aceasta a interpretat la Casa Albă pentru președintele Obama și prima doamnă în 2012.

Cine se mai îndoieşte de calitatea artiştilor invitați se poate edifica foarte simplu pe youtube. Prezentarea de mai sus este mai mult decât elocventă şi că ar fi păcat să ratați un eveniment atât de frumos. Asta cu atât mai mult cu cât fiind ultima seară de FBF vom avea de așteptat 363 de zile până la ediția următoare.
Focsani Blues Festival 2018 este cel mai mare festival de gen din România. În prima seară când am constatat că in jurul meu erau câteva familii venite de la Bucureşti special pentru acest festival. În cea de-a doua seară am fost și mai surprins constatând că în jurul meu se auzeau conversații în limbi străine. Am auzit engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
Noi, focşăneni sau locuitori a județului nu avem nicio scuză daca nu susținem asemenea acte culturale prin prezență pentru că fără public nu există spectacol. Doar prezența la eveniment însuflețeşte organizatorii să organizeze o nouă ediție anul viitor. De asemenea, prezența noastră la eveniment este un mesaj direct şi concret de mulțumire adresat acestora şi sponsorilor.
#HailaBlues #focsanibluesfestival #FBF
Preventiv e bine să aveți o umbrelă pentru că ar fi păcat ca eventualele picături de ploaie să vă strice o seară minunată!
De asemenea, prezența noastră la eveniment este un mesaj direct şi concret de mulțumire adresat acestora şi sponsorilor.
#hailablues Hai la Focşani Blues Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *