EU CE SA FAC? Pe cine sa trag macar de maneca?

  • februarie 20, 2009
  • Altele

In urma cu 8 zile primesc instiintare sa ma prezint la Posta in termen de 2 zile. M-am dus imediat, dar postarita mi-a oprit avantul: Aveti un plic recomandat, dar il puteti lua abia maine sau poimaine. Asa ca ma intorc inapoi acasa plin de semne de intrebare: plic mie? oare cine? de la cine ? pentru ce? etc. Nici somn nu mai aveam si stateam pe ganduri ( Daca era vreo prietena din perioada in care nu eram insurat si acum ma cauta? E de bine , e de rau , nici eu nu stiu. ) A doua zi ma duc direct posta mai ales ca intre timp mi-am revenit si nu am mai gandit ca un adolescent ci am stabilit : DA, e de la BANCA, iar au marit dobanzile si s-au decis ca macar acum sa ma anunte. Cand sa iau plicul, un tip din spatele meu si cu vreo 25 cm mai inalt ( vedea peste tejgheaua postaritei): imi soptea Nu-l lua, nu-l lua! Eu, de rusine, am semnat si postarita mi-a dat un plic de la Politia Vrancea, din care cand l-am deschis am aflat ca de fapt masina mea ( amarata mea de Dacie ) a fost depistata la Calimanesti cu 85Km/ora in zona de 50 km si sa comunic datele soferului. Oricine ar fi injurat, dar eu am facut-o mai cu foc pentru simplul motiv ca masina mea pe care o am de 1 an nu a fost niciodata in acea zona (nu a trecut de Dedeman). M-am folosit de * pile* m-am dus la „supervizorii din fata televizoarelor legate la camere radar”, am explicat situatia imposibila si vizionand caseta am vazut si masina cu pricina , care normal ca nu era a mea, dar nr.era asemanator, ultima litera era L, iar eu aveam E si a fost o confuzie, care odata elucidata m-a scapat de amenda.

Poate parea minor, dar voi cei care cititi , daca va veti afla intr-o situatie asemanatoare nu veti putea face decat o contestatie la procesul verbal si veti pierde cel putin 2 zile pe la Judecatorie pentru a va dovedi totala nevinovatie, insa daca vi se va comunica faptul ca ati fost depistat cu viteza pe un traseu des folosit ( ex la Golesti sau Dumbraveni) nu veti banui ca alta a fost masina cu viteza si voi platiti fara vina. Chiar si eu imi trimiteam datele direct pentru a fi sanctionat daca mi se spunea ca am fost *vazut cu viteza la Golesti sau Dumbraveni, scaparea mea a fost amplasarea camerei.

Morala:

E bine sa cercetezi ceea ce nu stii si sa contesti ceea ce nu e sigur, cu toate riscurile. OARE CATI SOFERI AU FOST AMENDATI din neglijenta, FARA VINA?

4 comments

  1. Asa am facut! Intrebarea e: U pe cine ai sa tragi mai „EU”? Pe nimeni, iti zic eu asta pt. ca nici nu ai sa afli cand vei fi nedreptatit .Te salut! (adunatura!!!!!!!!!!!???????????? adica?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *