blogalinitiative

Ia stirea care-ti place!

De mai mult timp am renunțat la televizor. Bine, nu chiar total ci doar în măsura în care acest lucru îmi stă în putere și în special am renunțat la televizorul aducător de știri. Așa se face că ori de câte ori sunt singur în casă, televizoarele mele- 3 la număr, se odihnesc  pentru că nu le deranjez deloc. Nu același lucru se întâmplă atunci când fiica mea vine de la grădiniță și deschide cel puțin 2 televizoare pe canale diferite de difuzare a desenelor animate, lucru obișnuit dacă ținem cont de cei nici 4 anișori ai ei. Mă cam deranjează fonic această plăcere a Dariei, însă nu de puține ori mă surprind privind la emisiunile preferate de fiica mea. Da, oamenii mari se uită la desene animate, nu știați ? Eu mai urmaresc sporadic  documentare științifice sau istorice, iar aici se termină relația mea cu televizorul!

Doar în modul descris mai sus ajung să utilizez beneficiile televizorului deoarece mi se pare de multe ori că sunt obligat să”înghit” ceea ce se difuzează. Nu mereu am chef să aud știri referitoare la cele mai odioase crime, violuri sau maltratări de copii! Nu mereu am chef să aflu câți oameni au decedat în cele mai recente accidente rutiere și nici câți oameni au decedat în urma unei explozii produse datorită unor defecțiuni la coloana de gaze dintr-o zonă anume! Nu mereu am chef să aflu previziunile negre referitoare la economia țării și implicit a noastră! Nu mereu am chef să aflu că un fotbalist câștigă sume imense de bani pentru o alergare de 90 minute în timp ce atâția doctori nu vor câștiga niciodata atâția bani, deși salvează oameni !

Asta nu înseamnă că mă închid în vreun glob de cristal și mă izolez de realitatea din jurul meu, ci doar că am puterea, dreptul și ocazia de a alege știrile care-mi plac sau care sunt în ton cu starea mea, știut fiind faptul că starea psihică a unei persoane are influență asupra modului ăn care percepe stimulii externi.

Plecând de la aceste premise vă pot spune și care este modalitatea prin care reușesc să fiu la curent cu noutățile fără a fi agasat de știri care nu-mi folosesc sau care ar putea să-mi influențeze negativ starea zilnică și implicit productivitatea. Ei bine, rețeta mea este la îndemâna fiecăruia, rețeta mea este mondonews.ro, site-ul de știri actualizat minut cu minut și structurat în așa fel încât am posibilitatea să-mi aleg știrea care-mi place din categoriile disponibile: politică, sport, life, economie, externe social, it/știință, editorial, turism, meteo, auto, sănătate sau știri video.

Eu astăzi sunt obosit deoarece noaptea trecută am fost de serviciu iar acest lucru îmi dă o stare de nervozitate care este incompatibilă cu știri greu de digerat cum ar fi cele din politică, economie, însă mi-am acordat o stare de bine urmărind noutățile din sport. Cum aș fi putut să nu agreez această categorie de știri ținând cont că sunt stelist de mic copil, meciul din semifinala Cupei României Steaua – Dinamo = 5 – 2 nu am putut să-l urmaresc, dar radiografia meciului îmbrăcată cu fotografii și video este prezentă pe acest site ?

Mâine e altă zi, voi fi odihnită după o noapte de somn și voi dori să-mi actualizez și eu știrile fapt pentru care voi devora toate noutățile!

În timp ce televizorul nu poate fi la fel de mobil ca oamenii si astfel cei dependenți de televizor rămân în urmă cu noutățile, eu pot afla ultimele știri accesând MondoNews.ro chiar și de pe telefonul mobil, ăsta da avantaj, nu-i așa ?