Altele, Legea

Iar e mortul de vina….

                                                          Spuneam cu regret si durere acum cateva zile ca in Focsani – orasul capitala a unei provincii europene ( dupa cum declara conducatorii ei )- un cetatean si.a pierdut viata deoarece a avut nesansa de a nu observa o groapa  sapata in carosabil, insuficient semnalizata si izolata. Groapa este, dupa cum s.a stabilit, opera muncitorilor care lucreaza la modernizarea instalatiilor care deservesc reteaua de termoficare a orasului si dainuia acolo de aproximativ 30 de zile, fapt care i.a imputernicit pe reprezentantii societatilor implicate sa spuna ca mortul e de vina deoarece a avut timp sa se obisnuiasca cu acel obstacol- Doamne unde am ajuns !
Vineri, uimirea care m.a invadat imediat ce am citit declaratia primarului Bacinschi referitoare la acest incident s.a transformat in tipat de manie. Primarul, arhitect ca profesie a luat public apararea executantului lucrarii si a declarat ca de fapt acea groapa era bine semnalizata in momentul tragicului incident si a dat cu piciorul intregii sale experiente in domeniul constructiilor: „Am chemat azi (ieri, n. r.) reprezentanții constructorului, pe cei de la ITM și toate corespund, sunt puse la punct, respectă normele muncii. Din punctul de vedere al organelor de control, este totul în regulă, dânșii au luat toate măsurile de protecție a muncii. Lucrăm pe jumătate din Focșani, sub trafic, sunt lucrări mari, dar până acum nu am avut probleme”!

Iata, domnule primar, cum se lucreaza si semnalizeaza in mod corespunzator  o activitate  asemanatoare la Brasov! Oare acolo guverneaza alte legi ? A se remarca faptul ca lucrarea e de suprafata ( montaj de pavaj ) si nu de adancime ca in cazul nostru de la Focsani!

DSC_0795Ai mai vazut vreodata? Era greu de aplicat preventiv si la acea groapa ? Sper sa nu fii intrebat si in somn la fel, dar sper ca responsabilii sa fie urmariti in toate noptile de aceste intrebari si de vina de a pune in pericol  mortal cetatenii !

Acest articol reprezinta punctul de vedere al unui cetatean care nu este in relatii de rudenie cu victima, dar oare ati vrea sa ascultati parerile rudelor ?

La Focsani abia dupa accident a fost izolata :d groapa in modul urmator …..

sursa foto milcovul.ro

Totusi mai sunt muuuuulte pericole si va prezint 2 zone chir din fata blocului meu :
P1100146

P1100147