Impactul unei stele…..

Motto: ”Să fim uniți în lucruri bune!”
Iată că un subiect care ține prima pagină a ziarelor îmi oferă posibilitatea de a scrie din nou pe blog. M-am abținut prea mult, dar am decis să-mi fac cunoscut punctul de vedere.
Urmare a bâlbelor ocazionate de sancționarea şoferului care purta acele numere de înmatriculare auto personalizate cu celebra obscenitate posibil adresată unui partid politic, am ales să ofer paginii de Facebook a Poliției Române DOAR O STEA și o recenzie scurtă și sinceră: ”De imaginea mea cine are grijă”?
Acest lucru mi.a atras antipatii din partea altor polițişti şi am încercat să explic fiecăruia motivele care au stat la baza deciziei mele de a acorda 1 stea. Acești colegi de breaslă care nici măcar nu au încert sa analizeze motivele gestului meu aveau o unică și ”puternică argumentație”: ”Trebuie să fim uniți, să susținem instituția în fața atacului celor din exterior!”
Voi repeta:
1. Unica mea steluță poate fi reparată oricând doresc să fac altă recenzie, dar am ales ca prin acest gest să trag un semnal de alarmă, nu să terfelesc imaginea poliției, așa cum mi s-a spus că am reușit prin notarea cu o stea.
2. De multe ori am apreciat postările paginii oficiale de Facebook și am ajutat la mediatizarea informațiilor pentru că natura lor impunea acest lucru, această atitudine am avut-o și înainte și după recenzia de o stea!
3. Chiar și cu ”steluța” mea, pagina de Facebook a continuat postările la același nivel înalt oferind informații și și exemple utile, asta însemnând că nu am îngreunat cu nimic această activitate online de promovare a unei imagini bune.
4. Părerile și recenziile celor ”din exterior” pot fi un etalon al drumului pe care se află instituția reprezentată de acest cont de facebook în funcție de numărul de recenzii într-o anumită direcție, dar NICIODATĂ un drum nu poate fi ales DOAR în funcție de recenzii.
5. Voi continua să mă bucur de libertatea de exprimare și pe viitor, iar dacă cineva consideră că ar trebui să-mi fie rușine, poate că așa este, dar am și eu o limită naturală în a gândi și mă opresc fără să vreau la un nivel care lasă loc acestei concluzii…….. sau poate că NU!
6. Niciodată NU voi fi de acord să apăr până în pânzele albe acțiuni, atitudini ale colegilor/șefilor de breaslă, doar pentru a fi ”uniți” în condițiile în care conform propriului filtru mental NU sunt de acord cu acestea.

Motto: ”Să fim uniți în lucruri bune”!

Nu am pregătirea profesională să disec unde înclină balanța dreptății în cazul acestor plăcuțe de înmatriculare cu număr obscen, dar cred că trebuiau luate minime măsuri sancționatorii de la prima oprire în trafic. Nefiind specializat în legislația circulației pe drumurile publice, eu i-aș fi aplicat șoferului o amendă conform Legii 61/1991 R -atât judec, dar tot e ceva față de multele opriri în trafic fără nicio măsură pentru ca apoi să se decidă deschiderea unui dosar penal. Să nu mai spun că bâlbele și erorile au întors ulterior balanța dreptății legislative conform comunicatului Poliției Române.

Poliția Română:

”Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *