Invertorul de sudură – alternativa modernă a aparatului clasic cu electrozi

Investiția într-un aparat de sudură fiabil și performant devine absolut necesară, fie că ești amator, fie că ești profesionist. Dincolo de brand, detalii tehnice, producător și preț, atunci când faci achiziția va trebui să te raportezi la necesitățile pe care le ai, la materialele pe care o să le sudezi cel mai des și la gradul de experiență.

Printre cele mai populare aparate de sudură se numără invertoarele – care au câștigat un loc fruntaș în topul celor mai utilizate astfel de dispozitive.

Vom vedea în cele ce urmează care sunt motivele pentru care invertoarele de sudură au devenit preferatele specialiștilor.

De ce să folosești un aparat sudură invertor?

Dacă ai nevoie de un aparat casnic cu consum mic, aparatul de sudură invertor se dovedește a fi cea mai bună soluție dacă vrei să sudezi țevi sau diverse piese de prin gospodărie.

Aparatul de sudură invertor este o alternativă excelentă la clasicul aparat cu electrozi care era utilizat în trecut. În plus, invertoarele moderne de astăzi sunt prevăzute cu programe speciale, îmbunătățite ce pot fi conectate la un calculator. Automatizarea facilitează munca specialiștilor și contribuie la obținerea celor mai bune rezultate.

La ora actuală, invertoarele de sudură prezintă mai multe avantaje spre deosebire de aparatele de sudură tradiționale. Un astfel de aparat dă dovadă de o eficiență sporită, de portabilitate și asigură o topire puternică în special în cazul sudării cu electrozi bazici. Un alt atu al aparatului invertor rezidă în versatilitate – oferind utilizatorului posibilitatea de a lucra cu orice tip de electrod (bazici, rutilici, inox sau fontă).

Acest dispozitiv poate fi conectat la o sursă de alimentare casnică convențională (de 220 V sau de 230 V) și poate funcționa atât pe curent continuu, cât și pe curent alternativ. Invertorul poate asigura o sudură excelentă într-o mare varietate de aplicații.

Un aparat invertor de calitate prezintă funcționalitate și siguranță

Iată cei mai importanți parametri de care să ții cont în cadrul procesului de achiziție pentru a face alegerea corectă atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și a siguranței sunt:

  • reglajul intensității curentului electric;
  • protecția termostatică;
  • capacitatea de adaptare la mai multe metode de sudare.

Fiecare material ce urmează a fi sudat se topește în diferite condiții, așadar amperajul trebuie adaptat în funcție de grosimea electrodului și de tipul materialului.

De exemplu, pentru metale care se topesc cu ușurință se pot recomandă utilizarea unor amperaje mici, iar pentru fontă, oțel sau titan se indică amperaje mari.

O măsură de siguranță pe care o poți lua este să optezi pentru un invertor de sudură care se oprește automat atunci când detectează condiții de supratensiune sau subtensiune.

De unde să cumperi invertoare de sudură?

Era e-Commerce-ului a adus cu sine o mulțime de avantaje precum garanția unui serviciu rapid de livrare și posibilitatea de a avea o imagine cât mai amplă a produselor și a ofertelor de preț de pe piața aparatelor de sudură.

Invertoare de sudură performante și fiabile precum și o serie de accesorii potrivite pentru sudat, poți găsi cu ușurință în oferta celor de la DeTop.

Compania este activă pe piață din 2008 și oferă servicii de mentenanță precum și consultanță în  ceea ce privește alegerea produselor potrivite. Pentru a plasa o comandă sau dacă ai nevoie de anumite detalii suplimentare accesează site-ul scule.detop.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *