The judge (2014) review al unui film interesant

Astăzi trezindu-mă devreme am dat play filmului The judge – Judecătorul, producție a anului 2014. Filmul îl aveam pe lista recomandărilor și mă tot aștepta. Descrierea oficială și traillerul conduceau la ideea unui alt tip de „The devil’s advocate” (Avocatul Diavolului), dacă l-ați văzut. Actorii cu renume în cinematografie, Robert Downey Jr. și Robert Duvall au apăsat decisiv balanța deciziei de a urmări filmul.

The judge, la finalul celor 142 de minute nu-ți pare rău că l-ai văzut!

Hank Palmer interpretat de Robert Downey Jr. este avocat de succes și se întoarce în orașul natal pentru funeraliile mamei sale. Nu mai reușește să plece la familia lui deoarece este prins într-un caz special. Tatăl său, judecător cu greutate interpretat deRobert Duvall, este acuzat de comiterea unei crime controversate. Pregătirea apărarii puternice pentru tatăl său include pentru avocat investigarea cazului. Astfel Hank retrăiește prin amintiri și întâlnirea cu persoane din comunitate, perioade din tinereațea adolescentină anterioară plecării în lume. Această redescoperirea a nivelului la care a ajuns comunitatea de care s-a rupt cu mulți ani în urmă este emoționantă pentru mulți spectatori care au plecat de pe plaiurile natale și nu le-au revăzut de mulți ani. Secrete ale adolescenței sunt dezvăluite acum. De asemenea viața restrictivă a copilăriei din familia părinților și rigozitatea în educație arătată de tatăl său ne prezintă premisele pentru care Hank a rupt legătura cu familia. Acum, în timp, relațiile de familie încep din nou să prindă contur iar membrii incep să se apropie. Inclusiv crima de care este acuzat judecătorul are multe încurcături și păstrează atenția spectatorului.


În ceea ce mă privește chiar nu-mi pare rău că am vizionat acest film. Pe alocuri filmul a reușit să mă transpună în pielea personajelor într-un mod destul de emoționant. Trăirile transmise constituie pentru mine motive de gândire și acest lucru este un cadou pe care cred că mi l-a oferit acest film.

Pe final, așa cum obișnuiesc o să vă menționez că filmul a fost bine primit de cinefili. Notat cu 7,4 pe IMDB (8,1 votul românilor), The judge a primit și o nominalizare la Oscar.
Din motivele personale , mai sus evocate eu acord nota 9 acestui film.
Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *