Altele

Nici acum nu-mi vine sa cred……….

Pentru a nu ma supara mai mult, voi trece peste necazurile pricinuite de calculatorul meu, necazuri care m-au tinut pe langa activitatile din blogosfera si m-au lezat de  aflarea la timp a stirilor locale prin citirea on-line a editiilor ziarelor vrancene.

Vineri am fost la Iasi cu treburi personale si, din pacate, nu am avut timp sa vizitez orasul,  fapt pe care-l regret !

Totusi am fost impresionat de ceva :  De la capatul orasului ( nu stiu care anume pentru ca ajunsesem acolo dupa ce am luat, de la gara, tramvaiul in directie gresita ) am urcat, fiind cap de linie, intr-un microbuz  tip 16 +1  impreuna cu inca 6-7 calatori. In primele 2 statii au mai urcat vreo 6 calatori si au mai ramas doar 2 locuri libere pe scaune. La urmatoarea statie a coborat o doamna, razbatand cu greu prin cei aproximativ 8-10 cetateni care se inghesuiau la usa microbuzului sa urce. Imediat ce au inceput oamenii sa urce in microbuz, soferul a strigat : ” Urca doar 3 ! ” fapt pentru care cel de-al 4-lea cetatean s-a dat jos din microbuz obligand-o astfel sa coboare si pe o alta doamna, aflata in spatele lui dar pe scara. La urmatoarele 2 statii soferul intreba daca doreste cineva sa coboare si pentru ca raspunsul era negativ nici macar nu a mai oprit in statii, fapt ce le-a spulberat sperantele de a ajunge la serviciu celor  6-8  oameni care se inghesuiau deja vazand ca se apropie microbuzul.

Pana cand am coborat unde aveam treaba, m-am tot minunat de regulile transportului public in comun din Iasi, dar cel mai mult m-a uimit faptul ca nimeni nu „comenta” la sofer ( care fiind vorba intre noi vorbea cam rastit si nepoliticos) si nici nu se certau la urcarea in microbuz pentru a stabili ordinea de imbarcare stiut fiind ca nu vor urca toti !

Oare de ce la Iasi se poate calatori cu mijloacele de transport in comun in conditii decente, iar la noi, fie iarna sau orice alt anotimp,  esti obligat sa suporti imbulzeala semenilor si respiratia deloc placuta a strainului care te inconjoara cu o mana pentru a se tine si el de un spatar de scaun si  iti transfera  mirosul hainelor lui invadandu-ti spatiul intim de 20-25 cm ???

Si sa nu-mi spuneti ca la noi pretul biletelor e mai redus si include discomfortul inghesuielii pentru ca nu aveti dreptate intrucat diferenta de pret la bilete este de  0,1 lei, suma insignifianta daca in calcul s-ar lua si lungimea traseelor din cele doua orase !

Focsani, nici transport public in comun, de calitate, nu ai !!!