advertorial din intaplare adevarata!

Nu se mai inchide usa frigiderului?

Nu se mai inchide usa frigiderului?

Mergi la frigider, iei ceva de pe raft, iar mai tarziu cand revii observi ca usa nu s-a inchis in totalitate si inauntru e cald. O situatie cu adevarat frustranta, dar nu greu de remediat.

Principalele motive pentru care usa frigiderului nu se mai inchide sunt:

Prea multa greutate in usa – daca ai pus litri de lapte si alte bauturi in rafturile usii poate ar trebui sa scoti cateva din ele, are si acea usa o limita.
Frigiderul nu e pus la nivel – ia un boloboc si regleaza picioarele frigiderului ca sa il aduci la nivel, inclinatia nu ii face bine nici compresorului!
Balamele dereglate – o problema minora si, de ce sa nu recunoastem, previzibila la frigiderele mai vechi unde balamalele s-au inchis si deschis de mii de ori. Trebuie doar sa le strangi inapoi cu o simpla surubelnita.

Alte motive mai putin evidente:

Garnitura usii are rol de a mentine in interior aerul rece, iar una uzata va avea ca consecinta si cresterea facturii la curent, frigiderul pierzandu-si din eficienta. Pentru a afla daca exista un loc in care garnitura pierde etanseitate poti merge atent cu mana pe marginea ei si aerul putin mai rece va indica bresa.

Daca acolo garnitura e prea comprimata poti introduce sub ea putina vata ca sa o impinga inapoi.

Curata locul de contact, uneori acesta se murdareste insesizabil si ajunge sa aiba depus un strat de mazga. Daca ai o periuta electrica aici te va ajuta foarte mult, inmuiata in apa calduta cu sapun si impinsa pe toata suprafata cadrului si a garniturii. Apoi doar limpezit cu o carpa curata si apa.

Schimba garnitura. O garnitura nu e foarte complexa, e doar o fasie de cauciuc fixata sau prinsa cu suruburi de usa. Desi foarte elastica si rezistenta, in timp se uzeaza, se subtiaza si devine casanta, facand mai greu priza la frigider.

Fiecare producator ofera garnituri de schimbi, deoarece defectiunile la garnitura sunt inevitabile. La un moment dat fiecare garnitura de frigider va crapa, se va rupe, indoi, sau se va intari. Iar asta e valabil chiar si daca ai frigiderul cu deschidere pe stanga.

Dupa ce ai contactat producatorul si ai comandat garnitura potrivita modelului tau de frigider, aceasta trebuie montata.

Incepe prin a pune noua garnitura in apa calduta, pentru a o inmuia si face mai usor de manevrat.

In functie de modelul frigiderului, garnitura ar putea fi prinsa cu bumbi, clipsuri sau caneluri. Aici vom discuta mai general.

Inlaturarea garniturii uzate incepe de sus, prinzand de partea interioara si tragand spre sus pentru a putea slabi suruburile placii de fixare. Dupa aceasta, garnitura ar trebui sa iasa usor. Daca nu vezi suruburi inseamna ca modelul tau e diferit.

Montarea noii garnituri se face la fel si in ordine inversa, iar daca ai avut suruburi nu uita sa le strangi.

In incheiere…

Acum poti testa usa, verifica daca nu exista scurgeri de aer rece pe marginea garniturii. Daca nu inchide in totalitate ermetic e posibil ca garnitura sa ceara si putin reglaj.