Din Focşani

O seară magică !

M-am bucurat atât de mult încât mă simțeam fericit ca la Sărbătorile de Crăciun !

Am fost în această seară la Ateneul Popular din Focșani și am fost răsfățat la Concertul Festiv susținut de Orchestra de Camera UNIREA, prilejuit de aniversarea Zilei Unirii Principatelor Romane – 24 Ianuarie 1859. Spun răsfățat deoarece programul a fost minunat ( conform afișului ) Orchestra de camera !, iar pe  invitatul special nu cred că-l voi mai revedea vreodată- domnul dirijor  Aryeh Levanon din Israel (despre care Silvia Vrînceanu ne-a vorbit pe îndelete), născut în Focșani în 1932 și fost violonist în Orchestra simfonică a orașului în perioada 1948 – 1951 (ulterior devenită Filarmonica de Stat UNIREA) – revenit după 65 de ani pe scena unde concertează orchestra al cărei membru fondator a fost în 1946.

Partea a doua a concertului a fost dirijată de Vincent Gruger, un om foarte jovial și cu înalte trăiri muzicale! Salut cu această ocazie și prezența la concert a Ambasadorului Germaniei la Bucureşti, domnul Werner Hans Lauk, precum și a domnului viceprimar Iorga și a d-lui prefect Halici, iar reprezentanților autorităților române le adresez rugămintea să sprijine cât mai mult astfel de manifestări culturale întrucât am văzut că au simțit și dumnealor atmosfera înălțătoare!

Mulțumesc frumos tuturor membrilor Orchestrei ( 36 vizibili ), pe fiecare în parte i-am urmărit și le-am apreciat profesionalismul și în gând mi-am propus să le fiu alături mereu când vor susține concerte în Focșani. Voi face acest lucru nu numai pentru liniștea mea și găsirea unei stări de bine într-un cadru atât de înălțător, ci pentru a oferi prin asigurarea continuității acestei Orchestre un cadru asemănător și  fiicei mele și generațiilor viitoare!

De ascultat muzica aceasta pe diferite canale speciale sau de redat pe gadgeturile mele chiar mă săturasem și mă bucur că pentru prima dată am participat la un concert și declar că m-am virusat și voi vrea să nu mai ratez pe viitor vreun concert.

Nu crezi că spun adevărul, nu poți concepe că în timpul unui concert ți se schimbă trăirile interioare, nu poți înțelege că ajungi să aplauzi cu plăcere 5-6 minute fără întrerupere?

În cazul acesta este obligatoriu să vii cel puțin o dată la un concert al Orchestrei de Cameră UNIREA și din câte știu eu următorul eveniment al stagiunii 2015- 2016 va avea loc luni 22 februarie ora 19.oo!

Fii pe pace, TE ANUNȚ DIN NOU ATUNCI !

Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook