Peleții, cel mai convenabil combustibil

cazan-pe-peleti-pellet-30Centralele pe peleți din lemn sunt acum folosite pentru încălzirea locuințelor și a întreprinderilor și dispun de tot confortul pe care oamenii l-au așteptat de la sursa tradițională de căldură. Un milion de unități sunt acum în funcțiune în întreaga Europă, demonstrând că aceasta este cea mai bună modalitate de încălzire a unei case. Beneficiile unei centrale pe peleți sunt aceleași ca și la celelalte tipuri de centrale: au funcționare complet automată și garantează încălzirea apei calde menajere. Aceste sisteme sunt destul de convenabile pentru a fi o alternativă la cazanele pe bază de combustibili fosili.

Există diferențe importante între peleții din lemn și combustibilii fosili. Peleții din lemn sunt de până la 60% mai ieftini, plus o sursă de combustibil durabilă, regenerabilă și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Trecut, prezent, viitor

Până de curând, cazanele pe peleți au fost practic inexistente în SUA. Țările europene fără resurse proprii de combustibili fosili au fost lideri în promovarea energiei regenerabile. Companiile din Europa au dezvoltat produse care ar putea spori confortul și comoditatea peleților din lemn și de a dezvolta chiar și noi tehnici de confecționare a acestora. Cazanele pe peleți sunt potrivite pentru persoanele care sunt interesate să economisească bani și să-și diminueze impactul asupra mediului.

Avantaje:

😊Cazanele pe peleți din lemn pot ajuta majoritatea proprietarilor de case și întreprinderi să-și reducă costurile de încălzire.

😊Combustibilii tradiționali cum ar fi uleiul de încălzire și propanul costă cu 30-50% mai mult decât peleții din lemn în termeni de cost pe unitate de energie

😊Familiile se bucură de același nivel (sau mai bun ) de confort de la un sistem de încălzire centrală modernizat pe bază de peleți, așa cum fac din sursa de căldură tradițională cu combustibili fosili.

😊O investiție într-un cazan pe peleți, chiar dacă este una destul de însemnată la momentul respectiv, aduce câștiguri pe termen lung, deoarece costurile pentru încălzirea vor fi mult mai mici.

😊Peleții din lemn  sunt ușor de găsit,sunt disponibile oriunde și pot fi livrate în casa dvs.

😊Tehnologia cazanelor pe peleți este dovedită de mai mult de un milion de instalații de succes în Europa.

😊Combustibilul pe peleți din lemn nu este la fel de voluminos, arde curat și este mult mai convenabil decât lemnele de foc.

😊Peleții din lemn ajută la susținerea economiei regionale în care locuiți.

😊Peleții din lemn îmbunătățesc securitatea energetică a regiunii în care locuiți.

😊Prețurile la peleții din lemn nu sunt afectate de piețele mondiale, efectele inflaționiste ale cursurilor valutare și creșterea cererii de energie în străinătate.

😊Reducerea costurilor de combustibil poate fi foarte însemnată, puteți salva cantități mari de bani pe care îi puteți cheltui pe altceva.

😊Încălzirea cu un combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, cum ar fi peleții din lemn, este o soluție durabilă care este mai bună pentru ecosistemul nostru decât combustibilii neregenerabili cum ar fi propanul, gazele naturale, petrolul și majoritatea energiei electrice.

Toate acestea fiind spune, nu ar mai trebui să ai vreo urmă de îndoială în ceea ce privește modalitatea de încălzire a locuinței!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *