Din Focşani

…. pentru prima dată în inima vinului!

          Vincon România este unul dintre cei mai mari producători de vin, distilat de vin, băuturi spirtoase şi oţet din România. Compania produce şi vinarsurile JAD, învechit 35 ani în crama Paradis, Mioriţa 25 ani şi Mioriţa 15 ani. Conform specialiştilor, JAD este cel mai vechi vinars din România, recunoscut la cele mai prestigioase competiţii de vin locale şi internaţionale Compania deţine 1580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 12 crame, printre care renumitele crame Paradis şi Beciul Domnesc, trei platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a vinarsului şi băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite de produse finite.
Crama Beciul Domnesc, care este cea mai mare vinotecă profesională din România, deţine peste 100,000 sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Crama, monument istoric, inclus în programele de conservare UNESCO, a fost fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare şi a fost renovată între 1834 -1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza.Crama Paradis cunoscută datorită rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, având peste 4,200 de butoaie din stejar.
Vincon România are sortimente de vinuri pe toate segmentele de consum. În portofoliul Vincon există o pondere echilibrată între vinurile de masă şi cele de soi. Astfel, pe segmentul premium sunt prezente 3 game de vin :
* Comoara Pivniţei (Cabernet Sauvignon şi Merlot, Pinot Noir, Tămâioasă Românească, Fetească Albă, Sauvignon Blanc),
* Oenoteca (Fetească Regală, Muscat Ottonel, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon) – care conţin colecţii de vinuri învechite
* gama Casa Vrancea (Merlot, Muscat Ottonel, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc).
Pentru a fi mai concis vă spun că voi participa la un eveniment drag mie, întrucât are legătură cu licoarea sănătății – vinul ! 😀 Evenimentul a fost inițiat de Vincon Vrancea iar programul este următorul :

10:45-11:00> – Intalnire in fata Cramei Paradis
11:00-11:45 – Vizita Crama Paradis
11:45-12:15 – Plecare spre Beciul Domnesc
12:15-12:45 – Vizita Beciul Domnesc
12:45-13:15 – Plecare spre Odobesti
13:15-14:00 – Vizita Odobesti (degustare)

          Voi reveni cu impresii despre ce am văzut, iar până atunci puteți vizita si voi VINCONROMANIA !