Altele

Respect, Nicu Alifantis, respect !

            Urmare a provocării lansate pe platforma Blogalinitiative am aflat că iubitul cântăreț Nicu Alifantis ( site oficial ) împlinește anul acesta 40 de ani de activitate și fiind în perioadă de maximă exprimare artistică izvorâtă din atâția ani de experiență sărbătorește acest lucru printr-un dublu concert  în zilele de 20 si 21 mai 2013 la Opera Națională din București, eveniment în care lansează cel mai recent album al său, MOZAIC !(site album )
După cum ați văzut, acest nou album are un site dedicat unde se pot asculta fragmente din cântecele nou lansate, lucru mai rar în peisajul muzicii românești!
Pentru că Nicu Alifantis merită, voi enumera câteva realizări ale artistului de-a lungul carierei și-mi cer scuze că nu le pot aminti pe toate întrucât mi-ar lua și mie tot 40 de ani!

  •             Artistul s-a născut în data de 31.05.1954 în Brăila și nu-și arată fiind mereu tânăr  și alături de tinerii artiști !
  •             Un număr de 4 teatre din țară se pot bucura că au avut prilejul de a primi activitatea, priceperea și devotamentul artistului!
  •              25 de albume individuale pentru artist!
  •              36 de compilații !
  •              Peste 4400 de concerte a susținut artistul atât în România cât și în străinătate vizitând numeroase tări Italia , Grecia, Cipru, Polonia , Anglia, Franța, Spania, Canada, Germania, Olanda, Moldiva, Israel și multe alte țări, iar unii dintre noi  nici măcar să numărăm până la această cifră nu am reușit!
  •              Anul 1995 a adus fondarea grupului  ALIFANTIS&ZAN care reunește artiști de mare valoare din zone muzicale diferite jazz, rock, pop dar care reușesc să creeze un propriu drum prin peisajul muzicii !
  •              1999 este anul când s-a înființat FUNDAȚIA NICU ALIFANTIS, prin intermediul căreia artistul dorește să reformeze mentalități ale vieții culturale românești, să mediatizeze fenomenul muzical și să contribuie la dezvoltarea și impunerea spectacolelor de muzică în orice spații punându-se accent pe vibrația muzicii și nu pe spațiul care o găzduiește !

 JOS PĂLĂRIA, MAESTRE !