Altele

Teatru radiofonic…

Astăzi în timp ce butonam prin tărâmul Youtube am întâlnit o plăcere a copilăriei, am regăsit teatrul radiofonic. Îmi aduc aminte cu plăcere de vârsta copilăriei când în vacanță mă duceam în com. Dumitrești, sat Motnău, jud. Vrancea la bunicii materni. Acolo nu aveam televizor și timpul trecea doar prin jocurile specifice vârstei, jocuri la care participam împreună cu fratele și verișorii. O altă distracție preferată era aceea de a asculta muzică la pick-up și trebuie să recunosc faptul că bunica avea o colecție cu adevărat bogată. Cu toate acestea de multe ori dimineața obișnuiam să stau în casă și să ascult muzica și emisiunile difuzate la radio, programul național fiind cel disponibil mereu și singurul care avea semnal bun. Așa se face că duminica dacă nu mă înșel ascultam povești interpretate de actori prin programe de teatru radiofonic. Efectele sonore mă surprindeau mereu și nu înțelegeam cum e posibil să fie înregistrate și difuzate tropăitul cailor, apele curgând, limbajul animalelor etc…

Iată că acum, ocazionat de această regăsire am dat” play” și am ascultat o piesă foarte cunoscută și foarte bine pusă în scenă. Din păcate nu pot preciza numele actorilor care au interpretat ”Omul cu masca de fier” – Alexandre Dumas, însă mulțumesc întregii comunități a actorilor.

Promit să repet experiența și chiar vă recomand cu încredere să încercați experiența unui teatru radiofonic, mai ales că oferta înregistrărilor radiofonice este destul de bogată .

P.S. Coincidența face ca în aceste zile să lecturez ” Laleaua Neagră” a lui Dumas, dar despre acest roman voi scrie separat .