Altele, timp liber

Tot ce trebuie sa stii despre arta de a crea mobilierul perfect

Mobilierul este foarte important pentru intregul design al casei sau al unei incaperi. In functie de potrivirea mobilierului sau in functie de calitatea lui designul unei incaperi poate fi foarte reusit sau unul mai putin “de efect”. De fapt, frumusetea mobilierului este definite de atentia detaliilor si stabilirea lor. In fapt, detalii conteaza, indiferent de ce situatie sau context discutam si fac de cele mai multe ori diferenta, asa cum se intampla si in cazul mobilierelor moderne. De asemenea, nuantele deschise si finisajele care lucesc sunt alese pentru mobilier, dar si pentru finisarea peretelui din zona de lucru atunci cand vorbim despre mobilierele minimaliste si pretioase.

In fond, culorile deschise si mai ales nuantele de alb sunt si vor ramane in continuare o alegere foarte inspirata atunci cand vorbim despre diferite spatii ale casei deoarece acestea ofera un plus de luminozitate si curatenie. Modelele moderne trebuie sa aiba in compozitie materiale si combinatii discrete intre alb stralucitor si accente de culoare.

arta-mobileiDe altfel, mobilierul “perfect” este mobilierul care se potriveste foarte bine intr-un spatiu, atat ca dimensiune, cat si din punct de vedere estetic. In aceeasi masura, mobilierul potrivit sau crearea mobilierului perfect consta in arta de a crea mobilierul, atentia la detalii si mai ales, o schita corecta. Orice obiect de mobilier trebuie sa fie initial schitat si apoi conceput.

Destinatia mobilierului si functionalitatea lui trebuie sa fie adaptate, de asemenea. Experienta producatorilor este un factor decisiv in alegerea unui mobilier perfect. Nu orice producator de mobilier cunoaste arta de a face mobile si nu orice producator are bunul gust de a combina cele mai potrivite texturi si cele mai frumoase materiale pentru a realiza un produs final perfect.

In aceeasi masura, mobilierul perfect nu este mobilierul care doar din punct de vedere estetic este cel mai potrivit, ci trebuie sa fie si calitativ. Calitatea materialelor este foarte importanta, iar ceea ce defineste perfectiunea este rezistenta mobilei alaturi de modernismul sau.

Oricum ar fi, pentru ca rezultatul sa fie perfect este ideal sa stim exact cerintele clientilor. Cu siguranta inainte de a comanda un model de mobilier, clientul sau potentialul client are déjà in minte stabilit un produs si evident ca asteptarea sa este ca acesta sa se asemene cat mai mult cu realitatea. Ei bine, pentru a realiza un mobilier perfect este neaparat sa cunoastem foarte bine cerintele clientului si sa ne dam silinta pentru a obtine cel mai bun rezultat.

Economisirea spatiului este de asemenea un factor care defineste mobilierul perfect. In afara de calitatea si designul mobilierului aceasta trebuie sa fie amplasat in spatiul potrivit si sa fie conceput astfel incat sa economiseasca spatiu, iar camera sa fie cat mai aerata.