Zice un politician…..

Dan Butnaru este un om care se doreste a fi politician in spatiul politic vrancean. El a ales „verzii”, si emana numai idei ce i s.au format in timpul traiului prin Germania considerand că poate teleporta realitatea complexa a vietii societatii germane in spațiul romanesc fara a tine cont nici macar de lipsa educatiei, civilizatiei si respectului pentru valori- atribute des intalnite la cetateanul roman de rand. Astfel el îmi comunică referitor la modificarile Codului Penal si a Codului de Procedura Penala că se impun deoarece „Codul vechi era prost si stalinist si asta nou e adaptat cerintelor europene”!
Halal de tine si de pretentiile tale de om stiutor a toate……. ai scapat din vedere faptul ca in 2010 a fost cea mai recenta modificare masiva a CP cu renumerotarea articolelor infractiunilor, dezincriminari si incriminari noi pentru infractiuni aparute recent etc……
De asemenea mai spune referitor la functionarul public: „Fiecare guvern isi implementeaza programul politic dorit iar sarcina functionarilor publici este de a pune in practica legislatia asa cum este ea. Daca doresc sa faca politica trebuie sa-si dea demisia din postul de functionar public si sa se apuce de politica. Nu este in sarcina dumneavoastra sa apreciati care vor fi consecintele modificarilor noului CP ci doar sa-l aplicati. Eu personal m-am saturat efectiv de cati aparatori am; SRI, SIE, STS, DGIPI, Procuratura , Politie, etc. si pe toti trebuie sa-i platesc. Nu cred ca va fi absolut nicio problema daca vor fi mai putini oameni in puscarii.”
Merită un raspuns punctual, imediat dupa intrebarea : Unde ati vazut in programul de guvernare prezentat in campania electorala schimbarea CP si dezincriminarea unor infractiuni, liberari din penitenciare etc?

1. Nici eu nu vreau oameni in puscarii.
2 .”Sarcina” oricarui functionar public si m.as referi si la alte domenii (finante, aparat administrativ) NU exclude dreptul de a spune-pe baza experienței profesionale- impactul anumitor modificari legislative.
3. O societate asa cum mi.o doresc eu este una utopica din pacatr : fara politie, sri etc…., fără mita si corupție, fara lucrari facute de mantuiala doar pentru ca statul plateste si nimeni nu tine cont, fara lacate si incuietori intrucat fiecare s.ar folosi doar de ce îi apartine, fără măturători stradali intrucat nivelul de educație sperat de mine ar fi suficient pentru a nu mai vedea gunoaie, flegme pe trotuare, albiile raurilor etc
4. Daca tot spuneti ca platiti functionarii publici, dvs. ce pretentie aveti de la ei ? Să.si facă treaba? De multe ori asta inseamna ca fiti sanctionat pentru ca v.a expirat actul de identitate, pentru ca n.ati dus la Finante la timp bilantul societatii, pentru ca ati depasit viteza legala etc sau anchetat pentru fapte penale si chiar incarcerat..
Pana la urma ce ne dorim ? Oameni educati, societate corecta sau autoritati slabe intr.un stat cu legislatie permisiva in care curajul de a actiona pana la fortarea limitelor legilor aduce unora prosperitate iar celor cu bun simt si respect pentru lege le aduce doar prejudicii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *