Altele

Atenţiune, atenţiune !

Vă rog să uitaţi de legenda „Bunului samaritean”, propovăduită de învăţăturile creştine, întrucât în aceste vremuri de restricţii financiare, persoane rău intenţionate profită din plin de încrederea şi naivitatea unor persoane bine crescute şi credule !
Mai exact , în ultima perioadă, trei persoane apropiate mie au fost abordate în parcările supermarketurilor sau în benzinării de către un cuplu, uneori însoţit de copil minor, care sub pretextul unei poveşti lacrimogene solicită un împrumut financiar „pe încredere” ! Au „textele” făcute şi afişând un aspect îngrijit , maşina proprietate, marcă străină nu mai veche de 5-6 ani şi înmatriculată IF sau BV, solicită bani să ajungă acasă deoarece au fost victimele unor furturi de bagaje ocazie cu care au rămas fără bani . De asemeni se arată dispuşi să-şi dea roata de rezervă garanţie pentru împrumutul de 150-200 lei sau să vireze banii a doua zi într-un cont credulului care-i împrumută . Normal că dacă vrei să ajuţi un om să ajungă la domiciliu 200-300 de kilometri cu maşina nu-i iei roata de rezervă, aşa că prietenii mei au fost „bunul samaritean” şi au rămas păgubiţi deoarece nu au mai primit banii daţi pe încredere.
Sub aspectul legilor în vigoare autorii unor astfel de păcăleli nu riscă nimic deoarece nu pot fi traşi la răspundere nici pentru infracţiunea de „Înşelăciune” , nici pentru aceea de ” Abuz de încredere” !
Singura protecţie a oamenilor este să „citească ” bine pe cei care au cu adevărat nevoie de ajutor !