Din Focşani, film

Aventura piticilor – review

Deseori se întâmplă să trebuiască să-mi însoțesc fetița la film. Nu ar fi o problemă, dar ea are 7 ani și preferă animațiile 😀 ! Ieri, a fost rândul unui film 2017 – Gnome Alone – Aventura Piticilor. Am văzutde la început că este 3D și am plecat de acasă la Happy Cinema Focșani cu ochelarii noștri 3D.

Filmul este catalogat la animație și ca public are recomandare pentru audiență generală.

S-a întâmplat uneori când îmi însoțeam fetița la film, să mă fure somnul, dar acum nu a fost cazul. Am fost prins în totalitate de lupta pentru rezistență în fața răului purtată de pitici și de personajele principale Chloe și vecinul ei gălăgios Liam. Filmul surprinde și relațiile de socializare care apar în cadrul unităților școlare în care ”vedetele” școlii își arată adevăratele fețe fiind disprețuitoare la adresa colegilor ” normali”, ”tocilari” sau ”noi”! Aceasta chiar a fost o lecție pe care fiica mea a învățat-o!

Chloe învaţă din propria experiență ce este prietenia şi valorile ei, descoperind în același timp că nu este suficient să spui „va fi bine”. Este nevoie să lupţi împotriva celor care aduc răul și să-i înfrângi chiar dacă impune multe eforturi.

Scenele de acţiune sunt dinamice și transmit publicului țintă, prichindeilor, că prin comunicare toate problemele au rezolvare. Animația are replici amuzante, dialog plin de umor, iar acțiunea și suspansul prind bine micuților spectatori prinși în tumultul  confruntării.

Pe final există și un mesaj menit să facă mai accesibilă relația dintre părinte și copil.

Chloe este nevoită să-ți însoțeacă mereu mama în fiecare oraș în care-și găsește de muncă și să-și lase în urmă prietenii abia făcuți pregătindu-se de noi cunoștițe și de noi cercuri de colegi la noile școli în care va fi încadrată. Cu toate acestea legătura mamă- fiică este suficient de puternică încât să depășească aceste neajunsuri. În ceea ce privește lupta pentru apărarea Pământului de invazia ”mâncăilor”, Chloe găsește  suport în Liam și piticii de grădină.

Finalul este fericit, dar nu o să vi-l dezvălui întrucât nu spun niciodată totul.

Recomand acest film copiilor indiferent că sunt sau nu însoțiți de părinți, iar la Focșani este proiectat la Happy Cinema.