Din Focşani

Băsescu unificatorul!

Am aflat și am fost surprins că Băsescu a propus o Românie mare lui Vladimir Voronin. Trebuie să precizez că ambii actori ai situației exercitau cele mai înalte funcții din țările lor. Erau președinții României, respectiv al Republicii Moldova.

În primul rând am remarcat faptul că ”dezvăluirea” a plecat de la Băsescu. Asta în timpul celei mai recente vizite avute în aceste zile în Moldova. Normal că Băsescu nu putea să tacă, nu putea să nu-și facă o imagine, nu putea să nu încerce să atragă simpatizanți și de aceea și-a căutat prin pivnițele minții un subiect care să dea bine. Oricât ar dori, toți cei care simt cu adevărat românește, să se realizeze această unire între frați, trebuie să înțelegem că așa ceva e clar imposibil de realizat în condițiile politico-militare care caracterizează acest spațiu.

Vladimir Voronin cu toate că i se promisese deja postul de președinte al României Mari a declarat că din acel moment a început să-l privească pe Băsescu precum se uită doctorul la pacient. Acesta nu s-a îmbătat cu iluzia puterii peste 2 state. Promisiunea unui Băsescu, președinte al României, dar fără vreo putere în iluzoriul stat al României Mari, era nulă.

Băsescu președinte!

Acesta este un nou moment în care realizez că Băsescu a avut foarte multe abordări ”la mișto”, ”în hăhăială”. Acest lucru nu de puține ori a dus la repercursiuni greu de suportat pentru populație. Țara nu este o sticlă de alcool pe care te lupți s-o termini. Țara nu este nici o moșie proprie a vreunui președinte vremelnic ales. Să fii președinte, chiar nu înseamnă că poți să faci mișcări care să pericliteze pacea.

Este lesne de înțeles că o declarare a ”UNIRII” și a realizării ”României Mari” de către ambele state nu ar fi fost acceptată de partenerii României întrucât nu ar fi respectate Convențiile Europene și cu atât mai puțin de către Rusia, cea care urmărește păstrarea unui teritoriu tampon între granițele tării și  NATO, UE.

Pentru că tot l-am vorbit pe Băsesc (intenționat fără ”u”), nu pot să nu-mi aduc aminte de altă hăhăială de-a lui. Aceea de a tăia salariile bugetarilor cu 25%. Inițial o acceptasem demn cu credința că ajut România. Ulterior am aflat că toți banii economisiți nu erau nici 30% dintr-o singură plată a despăgubirilor ilegale. Camarila politică din toate partidele, fără deosebire s-a hrănit pe seama țării! Iată un exemplu clar care va sta mereu la baza interpretării celor debitate de Băsescu!

Maturizează-te Băsesc mic ce ești!