film, Uncategorized

Blind (Orbirea – 2017) , filmul serii în familia mea!

Filmul serii de sâmbătă în familie a fost ales și vizionat, Blind. Recomandarea a venit de la o colegă a soției, iar eu nu am putut să mă împotrivesc. Asta și pentru că rar se întâmplă ca Iuliana să dorească să vadă un anumit film. A fost un film căruia i-am dat play fără să știu altceva decât că e ”de dragoste”! Nu am avut timp de căutat recenzii sau note ale criticilor. Prin urmare, dacă tot l-am văzut o să împărtășesc cu voi câteva impresii.

Încadrez filmul la categoria ”romance”!


Cu mine nu sunt mulți de acord deoarece filmul a fost catalogat ”dramă”. Eu am ales să văd în film povestea de dragoste dintre un romancier și soția unui om foarte bogat. Am ignorat drama romancierului care a devenit orb urmare a unui accident de mașină în care soția lui a decedat. Am ignorat drama femeii de a fi pedepsită penal pentru evaziunea fiscală comisă de soțul ei. Am ignorat drama femeii înșelate de către soțul bogat. Am ales să ignor chiar și caracterul dur al soțului adulter al personajului principal feminin.

Am urmărit evoluția apropierii dintre romancierul orb și femeia condamnată la 100 ore de muncă în folosul comunității și repartizată să-i citească acestuia micile creații ale studenților romancierului-profesor. Deși la început a fost obligată, în timp a devenit o plăcere pentru Suzanne Dutchman (foarte bine jucată de către Demi Moore) să-i citească lui Bill Oakland (foarte bine jucat de către Alec Baldwin). Între cei doi ”apropiați ai sorții” se înfiripă o poveste de dragoste bazată pe sentimente reciproce. Femeia este gata oricând să renunțe la beneficiile de soție a unui om bogat. Romancierul orb este oricând dispus să/și declare dragostea.
Blind ete un film care face bine celor mai romantici din fire. Este un film bun care nu trebuie ratat nici de celelalte categorii de cinefili.
Vizionare plăcută!