Altele

Casca de biciclist, cu lumini

Despre importanta castii si protectia pe care o ofera biciclistului in timpul unor accidente s-au scris multe randuri si se vor mai scrie multe deoarece zilnic se intampla evenimente nedorite iar purtarea sau nu a castii de protectie este primul aspect discutat. Personal am totala convingere cu privire la utilitatea purtarii castii de protectie de catre ciclisti si spun acest lucru din proprie experienta cu toate ca nu m=ar fi ajutat prea mult casca in accidentul pe care l-am avut pentru simplul fapt ca am cazut cam aiurea -exact cu gura de asfalt. In schimb am mai avut o cadere de pe bicicleta  si atunci avand casca montata am avut incredere totala sa o pun ~la inaintare~ si sa aleg ca cunct de contact cu solul exact partea capului protejata de casca.

Castile de protectie pentru ciclisti sunt de mai multe tipuri si implicit costa diferit astfel incat fiecare biciclist isi poate alege casca dorita si isi poate rezerva o protectie mai mare sau mai mica dupa cum casca achizitionata este mai rezistenta sau nu, acest aspect avand influenta directa asupra pretului castii.

Eu am optat pentru o casca de protectie scumpa, aprox. 200 lei , destinata ciclismului downhill si am incredere in casca mea , dar precizez ca nu o folosesc doar la iesirile foarte lungi, ci obisnuiesc sa o iau indiferent ca merg prin oras sau ies la o tura mai lunga. Este stiut faptul ca purtarea castii de protectie afecteaza vizibilitatea frizurii, dar pe mine nu ma intereseaza deloc acest aspect. Mai mult decat atat am descoperit un nou motiv pentru care e indicat sa port casca de protectie : Un biciclist cu casca montata este mai vizibil decat unul fara casca. Pentru o vizibilitate si mai buna, mai ales atunci cand ziua e pe sfarsite si se lasa seara exista casti de protectie cu mici lanterne in partea din spate pentru ca biciclistul sa fie observat mai usor de autovehiculele care circula din spate in aceeasi directie. Am constatat  ca aceeasi casca de protectie costa mult mai mult daca are si dispozitiv luminos la spate si pentru ca nu vreau sa/mi schimb casca am adaptat-o asa cum va indrum si pe voi sa faceti.

Am cumparat 2 licurici clasici cu o investitie de 10-12 dei perechea si in loc sa-i prind pe cadrul bicicletei i-am prins pe partea din spate a castii. Rezultatele sunt cele din fotografii si sfatul meu este sa luati casti rezistente la impact pentru ca iluminarea ei este mai ieftina decat varianta unei casti cu lumina din fabrica.

DSC_2234DSC_2235DSC_2236