Turism și plimbări

Castelul de apa – Brăila

Astăzi am decis să mai descarc în laptop fotografiile efectuate cu telefonul sau aparatul foto și nu am putut să nu arunc un ochi și pe albumele mai vechi. astfel mi-am adus aminte de o excursie plăcută pe care am făcut-o în Mun. Brăila, ocazie care mi-a prilejuit întâlnirea cu un important simbol istoric si cultural al orasului Braila- Castelul de apă, monument istoric- cel mai înalt edificiu de acest gen la data construirii.
Amplasat pe malul Dunării, în punctul cel mai înalt al orașului, Castelul de apă din Brăila a fost finalizat în anul 1913 și continuă să domine zona prin impunătoarea dimensiune care adăpostea un bazin de 2000 mc. Începând cu anul 1982 s-au efectuat unele modificări asupra arhitecturii și clădirea a devenit un local public renumit și prin faptul că platforma localului se rotea complet cu ajutorul unui motor, oferind clienților panorama întregului oraș.

Aparatul meu foto nu a putut cuprinde prea bine construcția, dar acest lucru este nesemnificativ comparativ cu regretul care m-a încercat atunci când am văzut că în jurul construcției erau foarte multe deșeuri și gunoaie. Sper să aibă parte de o nouă punere în valoare acest edificiu, mai ales că ar fi păcat ca nepăsarea să distrugă ceea ce a rezistat în cele doă Războaie Mondiale.

P1100065P1100067