Concurs

Ce vremuri !

             În urmă cu 25 de ani, în casa bunicilor mei s-a găsit subiect de discuții între copii și părinții lor ( acum regretații mei bunici ), respectiv împărțirea bunurilor din casă peste ani, atunci când ei nu vor mai fi. Abia a început discuția că s-a ajuns la un obiect dorit de toți cei 3 copii ( 2 fete și un băiat ). Era vorba de vechea mașină de cusut a familiei, mașină cunoscută la nivel național deoarece societatea noastră nu avea interacțiuni economice pe acest segment cu alte state. Ambele fete având cunoștințe de croitorie solicitau atribuirea mașinii de cusut, dar și băiatul o vroia pentru fetița lui ( verișoara mea ). Nu s-a ajuns la niciun acord deoarece toți vroiau să intre în posesia mașinii astfel că soarta a decis : mașina de cusut a rămas în casa parintească, deși bunica nu o folosea din cauza vârstei înaintate, până la decesul bunicilor mei   acest timp considerându-se a fi suficient pentru împăcarea și împărțirea frățească. În urmă cu 3 ani, a decedat și bunica iar mașina de cusut deșiera în aceeași cameră, nemutată, dar în stare bună de funcționare nu a atras nici măcar o privire din partea moștenitorilor. Nimeni nu mai era interesat de mașina de cusut și nici nu-și mai aduceau aminte de vremurile în care reprezenta un obiect valoros greu de împărțit.

             Nu-mi aduceam aminte de această întâmplare dacă zilele acestea nu venea mama la mine cu o solicitare care mi-a împrospătat memoria. Mama mi-a spus că dorește să cumpere o mașină de cusut modernă și mă ruga să caut pe internet ceva convenabil. Normal că imediat am intrat pe site-ul celui mai cunoscut  Magazin de electrocasnice și împreună cu mama am accesat pagina de Promoții electrocasnice .

            Când a văzut mama atâtea electrocasnice într-un singur loc aproape că a uitat ce căuta și mi-a cerut să-i arăt și frigidere și roboți de bucătărie pănă când i-am spus că nu am toată ziua la dispoziție. A înțeles mesajul și mi-a cerut din nou să căutăm mașini de cusut minunându-se de bogăția ofertei. Pentru mine abia acum a început partea cea mai grea întrucât am deschis aproape toată oferta de mașini de cusut, am notat caracteristici tehnice, accesorii incluse am citit comentariile celor care foloseau astfel de  mașini de cusut și i-am oferit mamei toate datele necesare pentru a se hotărâ asupra unei mașini potrivite. Și ei i-a fost greu , dar a ales  Singer Talent 321 fiind plăcut impresionat de calitate, multitudinea operațiunilor, de garanția oferită și de prețul redus.
Acest articol participă la etapa a 6-a a concursului online pentru bloguri Superblog Spring 2013!