Altele

Da-i nota !!!

                 Acu` o luna am avut divergenta cu o do`nsorica pentru ca , neavand actul de identitate la mine , zicea ea, nu putea sa-mi incaseze banii pentru rata la banca! Pan` la urma, dupa ce mi-a aratat toata atitudinea ei dispretuitoare, casiera mi-a facut marele serviciu de a-mi primi banii pentru rata !

                   La final, pentru a ma lamuri daca atitudinea ei era datorata faptului ca ma vedea , cum zice golanul, cu ciunga-n par si ma considera , cred eu , inferior ei, am intrebat-o :

                    – Domnisoara, dar aveti ceva cu mine? Ne stim de undeva ? V-am deranjat eu cu ceva si nu-mi amintesc  ? ( eu referindu-ma la faptul ca prea a facut caz de lipsa actului de identitate si pana la urma s-a  efectuat tranzactia si fara document)

                       – Sunt fata comisarului sef de politie …… …….. !

                       La asa raspuns, pe care l-am luat si ca pe o autocaracterizare, am ramas cu certitudini privind nivelul de pregatire si modul de ocupare a postului !

                      A trecut luna si iar am ajuns la banca, la acelasi ghiseu , pe mana aceleiasi casiere si tot fara act de identitate ! Din nou am fost certat, un pic jignit ( da nu-i bai ca eu sunt un amarat care am imprumutat bani pentru a avea casa, si nu un privilegiat al sortii), dar  am raspuns, dupa cum ma caracterizeaza, folosind cuvinte frumoase cu valente ironice, dar respectuoase, rostite cu calm  si tranzactia s-a efectuat! Prietenul care m-a insotit pentru a se lamuri de „calitatea” do`nsoarei cand am plecat de la ghiseu mi-a spus : Ba, eu , in locul tau , o bateam ! Departe este de mine acest gen de manifestare, dar, dupa nici 2 minute am fost sunat de taticul fetei-casier si apostrofat  ca am provocat eu scandal in incinta bancii ! Ba chiar amenintat si aici as avea muuulte de spus , dar las` asa !

                    Spun doar atat : NU ASA SE EDUCA UN COPIL  !!! Copilul trebuie sa stie cine este si sa nu se prezinte ca fiind „FATA LUI … X” , pentru ca X nu este vesnic, iar acelui copil ii trebuie o coloana vertebrala !!!