Legea

Despre alegeri, parerea mea !

S/au incheiat alegerile pentru stabilirea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si concluziile finale apartin conducatorilor partidelor politice precum si independentilor care s/au inscris in cursa.

In primul rand prezenta slaba la procesul de votare trebuie sa traga- oare pentru a cata oara ? – un semnal de alarma nedoritilor politicieni. In acelasi timp e trist faptul ca orice ar face alegatorii, aici incluzand si absenta de la vot, politicieni care vor castiga vor fi mereu.

Atata timp cat prezenta la vot nu este obligatorie , fiecare cetatean are dreptul sa actioneze dupa cum reuseste sa-l ghideze intelectul respectiv sa voteze sau nu, dar daca se hotaraste sa voteze este obligatoriu ca materia cenusie sa nu intre in repaus. Cum naiba sa votezi la europarlamentare partidul primarului comunei tale pe imensul motiv ca : @asa trebuie sa-i fie bine primarului si sa ne fie si noua ? @

In al doilea rand, ma intreb cine poate in mod realist sa elimine influentarea directa a votului in localitatile rurale unde se voteaza exact @ cum spune primarul@, @cum spune preotul (ati citit bine )@ si cum spune cel care te ia cu masina si te duce la sectia de votare pentru „a-ti fi mai usor ” ?

In ceea ce priveste optiunea mea politica , nu este una clara pentru ca in tabloul politicii post decembrista si partidele au facut un talmes balmes unindu-se dupa interese de multe ori meschine stanga cu dreapta cu nationalistii si cei de centru si aripile partidelor rezultate dupa divizari si etniile etc Mai mult decat atat aceste partide chiar si-au imprumutat prin migratie oamenii politici deveniti lideri de opinie in partide diferite ca doctrine politice. Prin urmare am considerat ca proiectul Forta Civica merita incurajat chiar si numai pentru ideea sa si mai ales pentru ca e nevoie de alternative. Nu ascund faptul ca atractia pentru Mihai Razvan Ungureanu o am din perioada ce a precedat desemnarea lui ca premier si ca a fost amplificata de discursurile celor care salutau guvernul facut de el, printre care foarte inflacarat era chiar domnul Ponta, cel care ulterior a daramat un guvern pe care eu il vedeam capabil pentru a conduce Romania. Acest moment precum si cel al nedesemnarii lui Iohanis K. in functia de prim ministru al Romaniei sunt 2 oportunitati ratate prin ambitii personale ale celor 2 clovni puternici ai politicii actuale.

Numai bine, Romanie cu poporul tau cu tot !