propuneri, Uncategorized

Despre mall Bacau şi neajunsurile lui…

Cred că foarte mulți oameni sunt de acord cu mine când spun că în mall e un loc de promenadă adaptat timpurilor noastre. Nu mai e posibilă promenada cu trăsura, ori la brațul unei alte persoane pe aleile pietonale din parcuri sau trotuarele din oraş. Acum oamenii se întâlnesc la mall. În timp ce se plimbă reuşesc şi să rezolve unele treburi. Printre aceste treburi se numără aprovizionarea cu alimente, plata facturilor, achiziționarea de obiecte de vestimentație. Mai există şi posibilitatea unor activități recreative fie că vorbim de săli de jocuri sau săli de cineme. Cam aceasta este rețeta succesului ideii de mall, rețetă de succes la nivel mondial.

Astăzi, acum, mă întorc din Bacău – de la mall, spre domiciliu la Focani!

Am fost la Arena Mall, mall-ul băcăuan din centru oraşului. Nu e prima dată când ajung la această locație, dar e prima dată când ajung pe timpul sezonului rece fără sa fiu cu maşina, fapt ce mi.a descoperit un mare neajuns. Mall.ul este organizat pe 3 nivele. Cel inferior e dedicat magazinelor de haine. Următorul de asemenea, numai că într-un capăt este o cafenea cu un micuț loc de joacă şi magazine de electrocasnice. Celălalt este ocupat de zona dedicată restaurantelor/fast food, dar mai găsim și un cinematograf și o sală de jocuri.

Accesul între aceste nivele este făcut cu ajutorul scărilor rulante automate și a 2 lifturi aflate în capete opuse pe lungimea clădirii. Ei bine, neajunsul pe care-l reclam este faptul că e imposibil să parcurgi acest mall cu un căruț de cumpărături. În primul rând nu găsești un asemenea căruț, iar în al doilea rând nu-l poți lua cu tine pe nivele diferite. Așa se face că fiind îmbrăcat cu haine groase, mi-am ocupat mâinile cu acestea! Chin mare să intri într-un magazin și să vrei să probezi vreo haină. Asta pentru că întâi trebuie să găsești loc să o lași pe a ta. Să nu vă mai spun că în timp hainelor din brațe li s-au mai adăugat 2-3 pungi cu articole vestimentare cumpărate. Acest lucru are efectul de a face cam neplăcută plimbare de cumpărături prin Arena Mall Bacău.

Prin această postare aș dori să transmit celor responsabili din cadrul Arena Mall un sfat. Ar fi indicat să pună la dispoziția clienților măcar coțuri de plastic cu două roți și toartă înaltă pentru a putea fi puse atât hainele proprii cât și eventualelel cumpărături. Poate s-au mai plâns și alții, dar nu în scris și fără să propună o soluție. Eu țin să mulțumesc angajatei de la magazinul R……D. A avut amabilitatea să-mi găzduiască 3 ore cumpărăturile făcute acolo, iar eu să-mi continui plimbarea de cumpărături mai liber.