advertorial din intaplare adevarata!, Altele

Despre sustinerea copiilor dupa divort

Despre sustinerea copiilor dupa divort

Atunci cand relatia de casatorie nu se mai desfasoara asa cum ar trebui, inevitabil intervine divortul. Daca adultii reusesc, in cele mai multe dintre cazuri, sa depaseasca un astfel de eveniment, pentru copii lucrurile pot fi mult mai complicate. Separarea de unul dintre parinti le provoaca acestora durere, deseori stari peste care acestia nu pot trece fara a fi afectati.

Ce poate face un parinte in situatia in care nu mai reuseste sa comunice cu fiul/fiica sa? La ce masuri poate recurge acesta atunci cand nimic parca nu mai da roade? Ei bine, o solutie eficienta in acest sens o reprezinta ajutorul unui specialist in consiliere parentala.

Despre sustinerea copiilor dupa divort
Despre sustinerea copiilor dupa divort

Astfel, in randurile ce urmeaza o sa iti prezint cateva dintre sfaturile pe care la randul meu le-am aflat de la expertii Centrului PsihArt din Bucuresti. Iata deci despre ce este vorba:

Meseria de parinte a devenit o misiune dificila, in conditiile in care tot mai multe aparitii tehnologice distrag atentia copiilor de la activitatile sanatoase de peste zi. Aceasta ar fi insa numai o mica parte a problemei. Atunci cand parintii trec printr-un divort, cei mici au cel mai mult de suferit.

De cele mai multe ori incurcaturile provocate de astfel de evenimente marcante pot fi deznodate numai cand ajutorul vine din partea unor sedinte de consiliere parentala.

Desigur, este esential ca si cei in cauza sa beneficieze de ajutor specializat, insa in cadrul acestui articol ne vom axa strict pe consilierea parentala.

Care sunt cele mai des intalnite situatii in care este necesara consilierea parentala?

Din nefericire, motivele pentru care este nevoie de consiliere parentala continua sa se inmulteasca, multe dintre acestea nefiind solutionate din cauza ineficientei cu care actioneaza psihoterapeutii. Este esential sa cauti un centru specializat. Eu iti recomand serviciile PsihArt, despre care poti afla mai multe pe pagina psihart.ro.

Aici se gaseste rezolvarea cea mai eficienta pentru probleme precum imposibilitatea de a trece peste pierderea cuiva drag, divortul si impacarea copiilor cu situatia aceasta, depresia postpartum, mutarile, anxietatea si frica, neincrederea in copii sau parinti, lipsa caldurii emotionale, reinceperea serviciului, dificultati la inceperea gradinitei, stare conflictuala in familie, etc.

Cel mai adesea solicita consilierea parentala cei care considera ca nu mai pot face fata situatiilor stresante dintre ei si copii, cand apare imposibilitatea de a-i mai intelege pe acestia si lipsa totala de comunicare. Blocajele de exteriorizare a emotiilor sau nevoilor reprezinta o problema ce trebuie sa isi gaseasca rezolvarea inainte de a deveni prea profunda si mai greu de solutionat.

Nimeni nu ar trebui sa priveasca consilierea de acest tip ca pe ceva despre care nu trebuie sa afle nicicum nimeni. Mai ales cei care abia au trecut prin divort trebuie sa ia in considerare acest tip de servicii. Avand o varsta frageda copiii pot intampina dificultati in intelegerea situatiilor si a modului in care evolueaza lucrurile. Separarea de unul dintre parinti pare ceva inexplicabil si in acelasi timp generator de teama.

Toate aceste schimbari trebuie sa fie tratate corespunzator, explicate micutilor dupa puterea lor de a le procesa si intelege. Cum se poate obtine un echilibru in relatia parinte – copil atunci cand familia a trecut printr-un divort? La aceasta intrebare poti afla raspunsul optand pentru serviciile centrului despre care am mentionat accesand pagina psihart.ro.