Uncategorized

Dragă agramatule , ești la fel și pe Facebook ….

Dragă agramatule…..

Dragă agramatule ….

Dragă agramatule, nu trebuie să fii supărat pe cei care, pe Facebook, îți spun că eşti agramat şi te corectează. Tu încerci să te scuzi, spui că scrii pe tastatura mică a telefonului sau dai vina pe autocorect. Azi aşa, mâine aşa, realizezi că cel care te corectează nu e vreun profesor universitar, este doar un om normal care îşi cunoaşte limba maternă. Şi tu o cunoști, dar la un alt nivel, nivel redus. Tu eşti abaterea de la normal, dragă analfabetule ! Asta pentru că, în loc să-ți placă la şcoală şi să înveți, şcoala te-a chinuit ! Dar tu eşti ,,dăştept”, tu ai şcoala vieții, nu suporți doctorii, profesorii, inginerii sau pe cei care cunosc scrierea și îți arată acest lucru atrăgându-ți atenția. Sunt doar nişte dobitoci care şi-au tocit coatele pe băncile şcolilor. Facebook ți-a oferit posibilitatea să te exprimi liber, cu privire la orice. Dar doar în scris. Dar în acest caz trebuie să cunoşti limba maternă. Facebook nu ți-a adus ,,dujmani” care te corectează. Facebook a scos în evidență că eşti agramat şi nu ți-a plăcut şcoala. Nu trebuie să te superi pentru că eşti prost. Doar eşti şi atât. Atât, dragă „agramatule” !

Dragă agramatule ….

Tu ești același care ”bătea țurca” în pauze la școală până uitai să intri la ore. Te bucurai de copilărie și de anii de școală așa cum considerai că e bine. Acum te lovesc diverse dileme mediatizate pe Facebook și te împinge inteligența să expui și tu un punct de vedere pe care încerci să îl impui. Nu contează că nu ai terminat liceul cu brio și nici că nu ai continuat studiile. Nu contează nici măcar faptul că nu ai citit nimic pentru că ai preferat să îți ” păstrezi vederea buină”. Acum, peste noapte ești expert în sănătatea mondială, în virusologie, în legislație penală și civilă. Ești omnipotent și prea ”cu școala vieții” ca să ții cont de părerile specialiștilor…… Ai găsit un mediu în care ”vomele tale intelectuașle” transpuse în cuvinte greșit scrise lasă urme de neșters, pe vecie în acest univers al internetului.

Regret că inevitabil tot ce lași scris o să ajungă să fie citit și de alții care se vor complace în acest nivel de ”genunchiul broaștei” și vor lua de bun tot ce delirezi. Și astfel bulgărașul prostiei tale aduce adepți și în rostogolirea lui crește și crește și crește ppână când ajunge să înfrunte adevăruri. Ba mai mult , în confruntare o să iasă în câștig, deoarece ”deșteptul nu se pune cu prostul” și se retrage în liniște și contemplare…

Dragă agramatule, cum să scap de tine ?