film

EVEREST

EVEREST, este filmul de vineri seara ( 30.12.2016 ). L-am văzut aseară cu soția și fetița noastră Daria care s-a bucurat văzând peisajele, mai ales că nu poate citi. A încercat o oră Iuliana să-i citească, dar și mie îmi venea greu să mă concentrez și s-a oprit. Filmul este povestea unor exploratori amatori care vor să cucerească vârful Everest. everest

Inspirat din evenimente reale, Everest este povestea crudă a luptei pentru a atinge un țel și apoi a luptei pentru supraviețuire purtată de membrii a două expediții diferite.  Un viscol puternic le-a dat peste cap planurile luându-și porția de jertfă umană. Personajul Doug, interpretat bine de John Hawkes, este poate cel mai bun exemplu de perseverenţă și ambiție dusă până la limită în încercarea de a învinge natura. Acțiunea se petrece în anul 1996 când, pe bani mulți, companii turistice specializate ajută alpinişti amatori să urce la 8848 de metri înălţime, deasupra omenirii. Rob Hall (Jason Clarke) este un alpinist neo-zeelandez care își pune la dispoziție serviciile celor opt clienţi .

Deși am fost simplu spectator am simțit deseori emoțiile și senzaţiile alpiniştilor în lupta cu frigul extrem, dar şi cu aerul rarefiat, dar şi durerea provocată de pierderea unor membri. Doug, primul poştaş american care a cucerit vârful, Beck Weather, îşi sacrifică mariajul pentru a ajunge pe Everest, Scott Fischer, un alt alpinist încercat carevrea să ajungă în vârf cu propriul grup de clienţi, jurnalistul Jon Krakauer vrea să afle ce îi determină pe ceilalţi din grup să înfrunte sălbaticul pisc, sunt doar câteva dintre personaje.

Media notelor pe IMDB este 7,1 și acest lucru nu poate fi decât un nou motiv de a alege să vezi filmul, deși cred că pe un ecran cât mai mare și în format 3D este cel mai indicat să o faci .

Cu speranța că v-am determinat să căutați și să câștigați o experiență cinefilă, vă doresc vizionare plăcută la EVEREST și vă aștept cu păreri!