film

Fantasy Island (Insula Fanteziilor) 2020-review

Fantasy Island, cu numele românesc Insula Fanteziilor, este cel mai recent film lansat în anul 2020.
Împins de curiozitate, încurajat un pic de distribuția actorilor și de speranța că nu poate fi eșec deoarece se bazează și împrumută idei din filmul pe aceeași tema a anilor 70, am călcat în sala de cinematograf.

Fantasy Island!

Este un film pe care nici nu știu cum să îl definesc. Este încadrat la horror, dar nu am simțit vreun moment că e categoria lui. Am încercat la modul cel mai sincer să mă avânt în înțelesurile filmulului. Am încercat să îl las să mă „pătrundă”, pentru a avea și eu tresărire la momentele de sperietură maximă. Degeaba….

Am tot stat cu speranța și am evitat ieșirea din sală în timpul proiecției deoarece niciodată până acum nu am făcut acest lucru. Pot spune că acum, la finalul filmului, nu-mi găsesc explicația pentru care nu am ieșit…..
Cu o idee interesantă, aceea de a putea merge într-un loc în care fanteziile să devină realitate, filmul a eșuat complet, deși putea străluci. Acțiunea se învârte în jurul câtorva persoane decise sa își schimbe fiecare câte o greșeală/alegere din trecut. Începe o avalanșă de ipostaze a celor ce-și trăiesc fanteziile. La un moment dat stabilim că personajele au legătură între ele. De fapt e o singură fantezie care se trăiește și aia nici măcar nu este a celor invitați să se bucure de beneficiile trăirii propriei fantezii.

Fantasy Island

este primul film pe care nu îl recomand decât celor care cred că au un simț al răbdării și al penibilului atât de bine exersat încât vor să îl evalueze …..
Din păcate, arunc cuvinte cam grele și nu aș dori să afectez beneficiile materiale ale actorilor. Sper ca ei să fi fost plătiți pe platou și nu ” pe încasări”…….. Casele de film își pot permite eșecuri, iar Columbia Pictures cu atât mai mult, ca să zic așa!
I-aș acorda 3 stele pentru că oricum nu am mai acordat o notă așa de mică!