Altele

Fermier pentru câteva ore !

            Am aflat că în jurul orașului în care locuiesc acum, Focșani, sunt 3 ferme partenere ale renumitului procesator de lapte, Danone! Pentru o mai bună percepere a nivelului de calitate a produselor Danone a fost realizată campania ”Drumul laptelui”, iar 9 bloggeri, prin intermediul Blogalinitiative, grupați în 3 echipe și consiliați de căpitani cu experiență, vor avea posibilitatea de a vedea întregul proces tehnologic de transformare a laptelui în iaurt începând cu hrănirea vacilor și terminând cu ambalarea produsului finit.
Eu mi-s venit la oraș, nu-s orășean get -beget și candidez pentru poziția de fermier la coada vacii 😀 să stau și să mă simt ca în copilărie, să mă bucur de prezența vietăților care nu vorbesc și să mai scap de jungla urbană ! Cine știe poate mă prinde dragul de vreo văcuță și fug în lumea mare cu ea P1090213 să-i ofer miriștile Vrancei în dar sub directa supraveghere a fiicei mele, dar în cadrul unui grup unit de oi și capre condus de vacile ciobanului!

              Parcă anticipând această provocare, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, ieşind ca tot românul la iarbă verde am avut ocazia de a-i prezenta fiicei mele animalele dintr-o stână care trecea prin zona unde ne aşezasem, iar aceasta a fost încântată să le vadă în mediul lor pe fiecare şi să le observe activităţile.

                  Deoarece nu există planuri ca pe viitor să devin vreun fermier, chiar îmi doresc să fiu pentru o zi fermierul Danone şi-mi pare rău că nu pot să o iau şi pe fiica mea Daria, care împlineşte abia 3 ani pe 21.05.2013, cu mine să vadă multe văcuţe, să vadă cum se hrănesc şi cum se obţine laptele. Promit să o lămuresc prin fotografiile pe care le voi efectua în incinta fermei.

                   Deja am început să mă informez şi vă spun ce mănâncă vacile :  un meniu complet, care asigură calitatea nutrițională a laptelui: iarbă, porumb, lucernă… Și masa e servită de către văcuţele care prin alimentație sănătoasă și echilibrată ne oferă lapte de bună calitate pentru a fi servită masa şi de către noi ! Poftă bună !

                 Colegilor mei bloggeri le transmit rugămintea de a mă vota , să mă ajute să câştig una dintre cele 3 tablete, vede-m-aş văcar cu tabletă 😀 !