Din Focşani

Filmul „Domnisoara Cristina”

Postarea unui musafir !
Am reusit sa ajung si eu la cinema si recunosc faptul ca am fost impinsa de mediatizarea intensa de care a beneficiat filmul „Domnisoara Cristina” . Recunosc faptul ca necitind nuvela marelui Eliade curiozitattea a fost si mai mare. Asadar iata-ma ajunsa la Cinema Balada alaturi de inca 2 colege, bucuroasa ca trebuie sa stau la rand pentru a-mi procura biletul dorit, dar nu la fel de bucuroasa de locul gasit in sala deoarece eu am ajuns aproape de ora inceperii filmului si am gasit doar locurile care altor persoane nu le-au fost pe plac. Filmul a inceput si cu toate ca mai fusesem si la alte filme, inca de la inceput am fost nemultumita de caalitatea slaba a aparaturii de redare audio-video. Pur si simplu nu-mi pot imagina cum a fost posibil sa se investeasca doar in pereti si mobilier, iar aparatura sa ramana aceeasi care deserveste cinematograful de cel putin 25 de ani, dupa umila mea parere.

Ecranizarea chiar mi-aplacut pentru ca regizorul astiut sa puna accent pe suspans atunci cand a trebuit, linia sonora fiindu-i de mare ajutor. Artistii au fost la inaltime si pot spune ca am remarcat o viitoare vedeta- micuta care a jucat rolul Siminei- o fata inteligenta.

Ma opresc aici cu descrierea si va indrum sa nu ratati acest film romanesc deoarece chiar merita vizionat . Eu mi-am propus sa citesc si cartea pentru o totala intelegere a actiunii si pentru ca aceasta dorinta vine ca urmare a vizionarii filmului inseamna ca acesta a avut puterea de a-mi starni curiozitatea si interesul- exact ceea ce  trebuie sa produca un film.

Din partea mea filmul merita o nota mare !