Concurs

Focșani, oraș rămas în urmă !

                   Știați că în 188 de primării din țară contribuabilii au posibilitatea de a-și plăti  taxele și impozitele pentru case, terenuri și mașini, dar și amenzile folosind cardul on-line sau la POS-urile de la Primării? Ei bine , POS-ul nu prea mă atrage, dar să fi putut plăti impozitul de acasă mi-ar fi fost pe plac și aș fi putut spune că orașul Focșani este un oraș al viitorului. Din păcate la noi nu se poate, dar pentru că am intrat în subiect o să prezint 3 avantaje ale acestui tip de plată:

1. Comision zero la plata cu cardul a taxelor și impozitelor, ceea ce este și normal pentru că nici la plata cu bani fizici 😀 nu există comision!
2. Economisirea de timp prin evitarea drumului la bancomat. Aici trebuie să ținem cont că nu avem mereu în vecinătatea locuinței ATM-ul băncii prin care se virează salariul !
3. Siguranța sporită datorită eliminării riscurilor generate de manevrarea numerarului (furt,pierdere) și obligativității aprobării oricărei tranzacții de către posesorul cardului (prin
codul PIN sau semnatură). Nu pot spune câți oameni rămân fără portofele prin grija hoților, dar și unul singur dacă este furat – tot e mult !
              În Focșani nu se pot plăti on-line taxele, impozitele și amenzi, dar se pot plăti folosind cardul la POS-ul de la Primărie ceea ce eu am să fac ! Ar fi bine să plătim cât mai mulți folosind cardul și poate orașul nostru la care noi ținem,  dar oficialitățile mai puțin, să fie desemnat “Orașul Viitorului” în competiția națională de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul, derulată până la finalul lunii martie.
             Pentru stimularea plăților prin card sau on-line există o aplicație în care se poate înscrie orice contribuabil, iar dacă are noroc poate fi câștigătorul  a unuia din cele două smartphone-uri Samsung Galaxy SIII oferite prin tragere la sorți.
            În  Vrancea nu există administrație locală unde s-ar putea plăti on-line taxele, impozitele sau amenzile, însă avem câteva localități unde plata folosind cardul este posibilă !