Turism și plimbări

Lacul Negru din Vrancea!

În anul 2000 a fost declarată arie protejată o rezervație naturală din zona montană a Vrancei care cuprinde văi, cheiuri, luciu de apă, pajiști. Punctul central al acestei arii protejate îl constituie Lacul Negru impresionant prin turbăria activă întinsă pe jumătate din luciul de apă și situat la altitudinea de 1250 m, lacul având o suprafață de cca. 1 ha și o adâncime maximă de 7,5 m.

DSC_0506DSC_0490

Ei bine chiar acolo am ajuns eu și mă mir și acum întrucât sunt mulți localnici care nu au ajuns în acest loc minunat. Vreau să vă spun că liniștea care m-a îmbrățișat în acel loc mi-aș dori-o oricând. Aș fi vrut să dorm un pic acolo, dar teama drumului lung spre casă și dorința de a nu ne prinde noaptea prin pădure ne-a izgonit rapid atât pe mine cât și pe Tudor, prietenul meu.

Pentru a se ajunge la această destinație se urmărește DJ 205D Focșani – Nistorești – Herăstrău și apoi pe drumul forestier din lungul Văii Nărujei până în zona bazinului de recepție “Izvoarele Nărujei”. Noi am pierdut drumul de 3 ori și am fost îndrumați de oamenii aflați prin pădure, dar în apropierea cabanelor forestiere drumul se desprinde pe versantul stâng al Nărujei, un traseu turistic marcat cu cruce albastră care duce la Lacul Negru.

Pozele vorbesc de la sine:

DSC_0521DSC_0520DSC_0507

Lacul Negru
Lacul Negru

Chiar pot spune că am văzut vara aceasta câteva zone pitorești ale munților din Vrancea și-mi propun să mai postez și alte escapade , iar pentru anul viitor să descopăr noi zone !

Vrancea-i frumoasă, România-i pitorească !