Carte

Maitreyi !

           După cum am mai spus, și nu mă feresc să o recunosc și repet, mă aflu într-o perioadă de căutări profunde pentru a-mi regăsi liniștea și bucuriile vieții! M-am decis să caut răspunsurile și în cărți, fapt pentru care în ultimele luni am citit multe romane de dragoste, iar acum am terminat Maitreyi, al lui Mircea Eliade !

                Față de alte romane de dragoste, citite anterior, Maitreyi nu mi-a lăsat vreo impresie deosebită și am rămas cu aprecierea reală a modului în care a fost pusă în pagină povestea de dragoste ! De multe ori m-am simțit” înghițit” de acțiuneși îi previn pe cei care vor citi acest roman că finalul este greu de anticipat. Consider că Maitreyi trebuie citită abia după primele experiențe amoroase ale adolescenței și cred că o lecturare prematură ar aduce multă indecizie și bătăi de cap celui care s-a grăbit!

             Maitreyi este un roman erotic, prezintă dragostea de la început și până la punctul culminant și sfatul meu este să-l citiți pentru că nu este vorba de o dragoste siropoasă, ci mai degrabă de o dragoste mult încercată.  Mi-a plăcut și sper să citesc și romanul răspuns al Maitreyei – Dragostea nu moare! Câteva referințe găsiți și aici !