Altele

Mașină scumpă, anvelopă fake !

             Chiar zilele astea mă aflam la service cu albăstrica mea, o mașină de grădiniță- are 6 ani și valorează cam 3000 de euro, căreia intenționam să-i echilibrez roțile după montarea anvelopelor de vară tocmai achiziționate ! În timp ce așteptam a oprit la service și un autoturism care ar putea fi catalogat ”de fițe” dacă-l compar cu al meu, mai ales că acesta valora peste 10.000 de euro ! Imediat tânărul șofer a coborât, și-a anunțat intenția de  a cumpăra anvelope și a fost preluat de un angajat pentru a i se prezenta oferta. În scurt timp au revenit cu 4 anvelope noi, dar eu nevăzând marca acestora l-am  rugat pe cel care lucra la mașina mea să mă lămurească. Astfel am aflat că anvelopele sunt reeșapate, contruite pe scheletul unei anvelope vechi, uzate, prin completarea cu material de cauciuc până la dimensiunile standard ale unei anvelope noi ! Am rămas perplex și m-am mirat că un om care are un autoturism atât de frumos și scump nu pune deloc accent pe siguranța proprie și nu se gândește că economia unei anvelope, cu 40% mai ieftină, se poate reflecta într-o daună totală a mașinii sale. El știe foarte bine că-i place să dea drumul hergheliei de cai putere pe șoselele mult prea proaste ale țării noastre, știe că multele gropi solicită suplimentar ansamblul roții și anvelopa, știe că  pericolul unei explozii a anvelopei este mare chiar și atunci când mergi pe drum lin, dar cu viteze marâi, însă alege anvelope reeșapate! Ignoră faptul că mașina lui sport accelerează până la o viteză cu mult peste limita legală, dar își pune anvelope reeșapate! Mai bine îi punea roți din lemn cum avea tataia la căruță!

             Inconștientule, iată cum trebuie să arate anvelopele mai lasă din indiferență, interesează-te și vei vedea că sfatul meu e cel mai bun! Merită o economie de 500 lei să-ți avarieze în urma unei explozii autoturismul de 10.000 de euro și să-ți riști viața ?
Eu unul sunt mulțumit și mă dotez la capitolul anvelope cu ceea ce îmi impun cei 5000 de km pe care-i parcurg anual, dar ție îți trebuie anvelopă performantă pentru mașina performantă ?

De asemenea doresc sa recomand un model de scut motor audi a4, respectiv scut metalic audi a4 !